Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia basowa do passata b5. Ile litrow? jaki rodzaj?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia basowa do passata b5. Ile litrow? jaki rodzaj?

Witam! jestem nowy na forum.
    Z gory chcialbym przeprosic za brak znakow polskich. Nowa klawiatura juz do mnie leci poczta
    Od dawna interesuje sie kolumnami. Sam, jeszcze w wieku 15 lat zlozylem Tonsile zeusy. Niedawno skoczylem STX fx300. Moj tata kiedys byl stolarzem i posiadam od groma narzedzi i pola do manewru. Jak dorwe aparat to pochwale sie moim dzielem.
    Teraz majac juz wiecej lat, kupilem samochod i mam problem z naglosnieniem. Oczywiscie, jak to w b5 byta, oryginalne radio gubilo fale radiowe itd itd.
    Na chwile obecna mam radio : kenwood kdc u30 oraz (niezamontowany) wzmacniacz blaupunkta ema 460 oraz kondensator.... jakis no name. Moze wybor nienajlepszy, jednak calosc grala u kolegi w aucie calkiem porzadnie. Po sprzedaniu smaochodu nie montowal juz tego i sprzedal mi za naprawe okazyjna cene. Na razie nie zamierzam zmieniac ani wzmaka ani radia. Potzebuje zainwestowac w silnik i zawieszenie. Odlozylem sobie 300 zl(totalny max cenowy) na glosnik. Oczywiscie sam glosnik, obudowe zrobie sam z przyjemnoscia. Posiadam mdf, wiórówke i full narzedzi. Problem tkwi w wymiarach takowej skrzyni. Przegladajac internet w poszukiwaniu odpowiedniego glosnika znalazlem Kicker-a comp c10. Ma 150w rms, wiec wydaeje mi sie ze idealnie pasuje do tego wzmacniacza. Niestety nie moge nigdzie znalezc gotowych projektow z wymiarami skrzyni. Nie znam sie na takich pracach, jedyne co potrafie to zrobic porzadna skrzynie i podlaczyc wszsytko w calosc. Czy moge prosic was o pomoc w zwiazku z tym? Oczywiscie nic za darmo, licze sie z tym ze to moze zajac czas, wiec moge za to zaplacic.
    Muzyka jakiej slucham.. hmm ciezki temat. Od dnb przez rap po davida guette :). Jednak zdecycowanie czesciej piosenki typu "Jay Z - Holy Grail (feat. Justin Timberlake"'.
    Czego oczekuje? Oczekuje dobrego miekkiego basu i niskiego"'zejscia''. Tak tak wiem, jak typowy malolat z spod remizy. Ale po prostu uwielbiam slyszec i czuc niskie tony.
    Ooczywiscie jestem otwarty na inne propozycje glosnikow. Skrzynia moze byc dowolnego ksztaltu z roznymi typami bassreflexu, jezeli chodzi o typ wykonania. Podejme sie wszystkeigo
    Pozdrawiam, Kamil.

Min Sealed Box Vol (cu. ft, L)
    1.0, 28.3
    Max Sealed Box Vol (cu. ft, L)
    2.4, 68
    Min Vented Box Vol (cu. ft, L)
    1.25, 35.4
    Max Vented Box Vol (cu. ft, L)
    1.75, 49.6
    http://pawel.diyaudio.pl/sub%2045%20...ocal%20p25.PDF
    wielkie, brzydkie ale spelnia warunki i jest gotowiec

Skomentuj

jej dziekuje bardzo!!!
      tylko mam pytanie, tam gdzie jest 44mm to jest bas reflex, tak? Szczelina? Czy to closed? bo na dolnym obrazku widac juz scianke i nie za bardzo wiem o co chodzi

Skomentuj

tak, to wysokosc szczeliny

Skomentuj

Ok. Dziekuje jeszcze raz. Jak tylko skoncze skrzynie wstawie fotoreportaz.
          Powiedz prosze jeszcze, jakiej firmy polecasz glosniki przednie, tak, zeby je podlaczyc pod radio? dystanse z mdf +wytlumienie oczywiscie bedzie zrobione

Skomentuj

w jakim budzecie?
            bo jak tanio to zobacz GMSy
            za 200-300zl kupisz poprawnie grajacy zestaw odseparowany

Skomentuj

Czaruję...
            X