Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomiar fazy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale my jesteśmy hardkory i interesuje nas wyłącznie jakość dźwięku na miejscu kierowcy, bo używamy do tego jeszcze czasówek :)
    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Jak macie możliwość ogarnięcia aktywnie, to to już jest banal.

Skomentuj

Dobre żarty pogromca. Banał.
        Nie zliczę ile razy było mierzone w aucie moim i Pawła jak i ile razy oboje przelutowywaliśmy zwrotnice.
        Uważam, że pomiary w domu a aucie dwie różne rzeczy.
        Ile nam czasu zajęło ogarnięcie zwrotek dla wooferow w kolanach a wooferow przy podłodze ....
        A czasówki w aucie tylko przesuwają scenę, a podział głośników i tak pasywnie mamy.
        A zapomniłem napisać ja i Paweł mamy te same głośniki tzn. mały illuminator z długą dupką i microprecision 5.16 i każdy z nas ma inną zwrotnice :-)

Ale mamy swoją metodę już i jej się trzymamy, w kilku autach się sprawdzila, także nie jest źle.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Ale nikt nie mowi, ze pomiar w aucie i w domu to to samo. Po prostu potrzebowales czasu, zeby zrobic to dobrze. Dla mnie wykonanie pomiarow w domu, to byla kiedys czarna magia, a dzis jest to dla mnie banal. Tak samo nie widze trudnosci w zrobieniu pomiarow w aucie. Jesli masz swiadomosc z czym walczysz, to ma z tym problemu. Trzeba dobrze poznac narzedzie jakim sie pracuje, jakie ma mozliwosci i potrafic je wykorzystac.

Skomentuj

Czaruję...
          X