Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skoda Superb kompletne nagłośnienie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skoda Superb kompletne nagłośnienie.

Witajcie..W związku z tym ze mieszkam w technologicznej dziurze Polski i nie ma u mnie w Toruniu żadnego wykonawcy który by się tego podjął muszę pokombinować coś sam i wrócić do dawno zapomnianego hobby.
    Pacjent to Superb 2015, podczas konfiguracji w salonie dałem namówić się na najbardziej gówniane nagłośnienie za kupę kasy tzw Sound System.
    Jeżdżąc dwa lata w/w autkiem narażony jestem na słuchanie tego badziewia zatem rozpocząłem już modyfikacje, najpierw wyleciała fabryczna stacja Columbus i zastąpiona nowoczesnym kombajnem na adroidzie i 10 calowym ekranem, monitory dla drugiego rzędu siedzeń ale mimo wszytko to i tak dalej nie gra..
    Problem niestety pojawia się w obecnej konfiguracji i sposobie połączenia całego badziewia.

Otóş pokrótce opisze
    Stacja multimedialna jest traktowana jedynie jako źródło, pod fotelem kierowcy jest wzmacniacz z procesorem dźwięku (fabryczny), połączony za pomocą magistrali CAN z radyjkiem, w momencie detekcji Sound systemu radio przełącza wyjścia głośnikowe na line out o poziomie sygnału bliżej nie znanym, sygnał ten jest tłumiony przez główną jednostkę sound systemu podawany na procesor a aktywna zwrotnica i rozdzielany pomiędzy przód i tył. system nie ma zwrotnic a wszytko odbywa sie na zasadzie cyfrowej obróbki sygnału i aktywnych zwrotnic. Przedni zestaw jest trójdrożny odseparowany z 18 cm głośnikiem niskotownowym. Zacząłem od samodzielnej "edycji" głośników wysokotnowych i zamontowałem przetworniki HERTZ MP 25 i tutaj zaczął się mój problem, od razu SS zaraportował błąd, sytuacja ustąpiła po demontażu zwrotnic i restarcie całej jednostki. Jednakże nie działa to tak jak bym chciał.

Zatem prośba do forumowiczów Możecie doradzić mi w konfiguracji jakiegoś zestawu? Myślę o wywaleniu wzmacniacza od SS, przekodowaniu Bordzneta na wersje bez SS, co prawda nie wiem jak zachowa się moduł centralnej elektryki jak wzrośnie pobór prądu z akumulatora,
    Czy znacie jakieś wzmacniacze z obsługą i komunikacją po CAN?
    Czy możecie doradzić jakieś zestawy na przód 3 way, tyl 2 way (tak chce montować coś z tyłu)
    Za wszelkie rady będę wdzięczny..
    Pozdrawiam ŁUKASZ

Piszesz o Superbie III i tym systemie Cantona..? właśnie sam samochód mi chodzi po głowie.. tylko tego Cantona nie słuchałem za bardzo..

Skomentuj

Przede wszystkim czego oczekujesz? Ile chcesz wydać

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
        Piszesz o Superbie III i tym systemie Cantona..? właśnie sam samochód mi chodzi po głowie.. tylko tego Cantona nie słuchałem za bardzo..
        Kupiłem jeszcze Superba 2 bo na 3 trzba było 7 msc czekać Ale to ten sam system Cantona tyle że w S2 nazywa się Sound System. Wg mnie nie opłaca się dopłacać tej kasy za to ustrojstwo.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez radecky Zobacz posta
        Przede wszystkim czego oczekujesz? Ile chcesz wydać
        Chciałbym się zmieści w 6-8 tys zł więcej żona zacznie kręcić nosem Tym bardziej iż na całośc miałem 10 tys

A jak ma to grać hmmmm poprawnie wiem że w tych pieniądzach nie ma co oczekiwać cudów

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ Zobacz posta
          A jak ma to grać hmmmm poprawnie wiem że w tych pieniądzach nie ma co oczekiwać cudów
          w tych pieniążkach to całkiem poprawnie grające audio w samochodzie można zrobic

Skomentuj

Jakieś postępy w temacie?

Skomentuj

Czaruję...
            X