Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki zestaw budżetowy 16,5 cm na 2019r.?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki zestaw budżetowy 16,5 cm na 2019r.?

Dzień dobry wszystkim.
    Szukam zestawu odseparowanego w cenie do 450 zł.
    Zestaw ma grać pod samym radiem pioneer mvh s310bt czyli 22W przy 5% THD.
    Niestety nie ma już hitów z przed lat w postaci helix db, czy hertz hsk za 300 zł.
    W oczy wpadły mi dwa zestawy: Audio System M165 EVO 419 zł oraz Morel Maximo 6.2 DEMO ok 430 zł powystawowe.
    Niby morel jakościowo lepszy ale czy zagra lepiej pod tym nikczemnym radiem i to przez bt z telefonu?
    Audio system ma niższą impedancję i wyższą efektywność, zagra głośniej (czyściej ?) przy niższym wysterowaniu.
    Pytanie czy w ogóle te zestawy są realnie warte swojej obecnej ceny?
    Może jest jakaś alternatywa dla w/w głośników dostępna w sklepach internetowych?
    Używki wchodzą w grę jeśli ktoś z użytkowników ma akurat coś sensownego na sprzedaż bo niestety nie mam czasu na polowanie.

Ps. Samochód to seat alhambra 2000r., drzwi będą zrobione zgodnie ze sztuką.

Cześć
    Oba zestawy zagrają pod radiem.
    Niestety ile ludzi tyle gustów. Decyzje musisz podjąć sam. Oba zestawy będą podobnej klasy.
    Kiedyś robiono też dużo "kopi" morela. Obadaj zestawy gms.

Mówisz, że drzwi zgodnie ze sztuką. Mam nadzieję, że maty w środku i na zewnątrz oraz zaślepienie otworów rewizyjnych np. blachą.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Odezwij się na PW mam kilka ciekawych zestawów.
      Canton RS2.16
      GMS 1968
      AMA BL160 + mission
      Kicx GFQ 6.2

Skomentuj

Drzwi jeszcze nie zrobione ponieważ nie wiem jakie głośniki bedą finalnie. Otwory technologiczne będą zaślepione blachą lub spienionym pcv i pokryte wewnątrz i na zewnątrz matami butylowymi.

Skomentuj

W tej cenie nowe Steg SQ650C jak coś to pisz na priv.

Skomentuj

Ewentualnie DD Audio RL-CS6.5:
            https://centrumaudio.pl/160-mm-i-165...SABEgJz7vD_BwE

Skomentuj

Jedna rzecz umknęła... głębokość otworu montażowego głośnika.
              W SGA nie ma zbyt dużej głębokości - gdzieś w granicach 50mm, a to nie jest optymistyczna informacja. Potrzebny dystans. Ale konkretne wymiary trzeba samemu wyłapać i dobrać wymiar głośników i dystansu.

Skomentuj

Głośniki na tę chwilę to kicxy od Adzik94, nie montowane jeszcze bo dopiero wczoraj przyszly maty z tego linku http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5807088788 no i nie wiem juz co kupiłem. Tytuł aukcji bardzo dziwny, napisane jest że mata butylowa-bitumiczna. W szczegółach napisano że to mata butylowa AB2 bez bituminu i rozpuszczalników. Nie mam doświadczenia z matami ale ta ma zapach jak dekarka i brudzi na czarno. Wczesniej miałem alubutyl GMS i miała zapach opon oraz właściwości gumy do żucia. Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mnie utwierdzic/wyprowadzić z błędu nt. w/w maty?

Skomentuj

To będzie alubutyl. Bitumiczne dopisuja chyba aby w wyszykiwanych się częściej pojawiały-większa sprzedaż.
                  Rób drzwi i montuj głośniki. Powiedz jak to gra bo ja nie zdążyłem ich zamontować.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyzak Zobacz posta
                    Głośniki na tę chwilę to kicxy od Adzik94, nie montowane jeszcze bo dopiero wczoraj przyszly maty z tego linku http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5807088788 no i nie wiem juz co kupiłem. Tytuł aukcji bardzo dziwny, napisane jest że mata butylowa-bitumiczna. W szczegółach napisano że to mata butylowa AB2 bez bituminu i rozpuszczalników. Nie mam doświadczenia z matami ale ta ma zapach jak dekarka i brudzi na czarno. Wczesniej miałem alubutyl GMS i miała zapach opon oraz właściwości gumy do żucia. Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mnie utwierdzic/wyprowadzić z błędu nt. w/w maty?
                    Mam tą matę. Bierz, jest ok.
                    Tylko kup sobie rolkę mają bodajże 2 wielkości rolek.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Mata już u mnie, kupiłem 2m2 w rolce 50 cm w zestawie z pianką 6mm, wydała mi się jednak dziwna w porównaniu z GMS ale jak widac to tylko moje malkontenctwo😀. Dzięki wielkie i zabieram się do roboty.

Skomentuj

Montuj i napisz jak wrażenia z odsłuchu, czy to daje radę pod radiem i jaki dźwięk wydobywa się z tych głośniczków. Chcę wymienić w octavia 3 system przedni, ale nie wiem na co, jedynie bardzo polecają na forach system audio evo pro,ale to już 790zeta.Pytanie tylko czy warto wymieniać oryginał na system w granicach 400zł,który zagra trochę lepiej? czy jednak zagra to zdecydowanie lepiej z matami oczywiscie?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
                        Last edited by lukiel84; 02.06.2019, 19:18.

Skomentuj

Czaruję...
                        X