Cześć pół roku temu kupiłem focusa 2, udało się utargować trochę grosza i zostało na audio. Zacząłem od wymiany głośników w drzwiach i wygłuszenia. Drzwi wygłuszone matą butylową AB-1 i pianką K3s z bitmata co zajęło mi ze 4 dni. Radio 4-kanałowe BLAUPUNKT SANTA CRUZ 370 i wzmacniacz SONY XM-N1004 X-PLOD 4x70W RMS. Do przodu założyłem zestaw Ground Zero GZIC 16X (woofer+tweeter) i na tył GZIF 65X (dwudrożne). Generalnie grają dobrze ale porównując do zestawu, który mam w domu i zbudowałem samodzielnie dzięki forum STX T.10.200.8.PCX + STX W.18.200.8.MCX zasilany 2xtda7924 150W, to tym w aucie wyraźnie brakuje dołu. Chociaż nie jestem audiofilem to jednak nie jestem w pełni usatysfakcjonowany. Zastanawiam się na subwooferem albo wymianą głośników z przodu. Znajomy ostatnio kupił suba BLAUPUNKT GTB 8200 A ale wydaje mi się, że wyrzucił 400zł na coś takiego. Już z miesiąc przeglądam neta i zastanawiam się jaki w ogóle wybrać głośnik o suba czy lepiej wymienić ten przód. Może doradzicie mi albo jakiś głośnik na suba + wzmacniacz albo jakieś dobre głośniki na przód. Budżet 800zł, max 1k zł, chociaż przy samych głośnikach na przód to wolałbym nie przekraczać 500 zł.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ground Zero GZIC 16X + GZIF 65X + subwoofer czy wymiana przodu?
Collapse
X
-
Ten post trzeba było dać zanim zakupiłeś wszystkie te sprzęty.
Teraz bym raczej zainteresował się subwooferem ale to koszt około 1000-1200zl, jeśli ma być coś sensownego.
Wzmacniacz używany z 500. I tyle około na 500-700 głośnik z obudową też używane. W nowym sprzęcie w tym budżecie będą same chińczyki i buczydła.
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
-
hmm... no cóż jak napisał przedmówca. Za szybko wystartowałeś. Wzmacniacz ten sony to tak słabo wyszło. Pomijam głośniki.
Jak zrezygnujesz z zasilania tylnych głośników wzmacniaczem i zasilisz zmostkowanymi kanałami z tyłu suba to poprawisz trochę dół w aucie.jesteś w stanie zrobić sam skrzynię do suba?
Skomentuj
Skomentuj