Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car Audio] Nowe nagłośnienie w Mitsubishi Lancer VIII

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Car Audio] Nowe nagłośnienie w Mitsubishi Lancer VIII

Witam. Posiadam Lancera 8 gen. Jako ze jakis czas temu wymieniałem oryginalne radio na radio 2 din z androdem o mocy 4x50W na kanał z procesorem dźwięku. Głośniki zaczynają charczeć i wpadłem na pomysł żeby na coś sensownego wymienić. Mój pierwszy pomysł zeby poprostu głosniki wymienić i tyle. Drugi to dodać wzmacniacz 4 kanałowy i do każdego głośnika je podłączyć lub przednie głośniki podłączyć następnie 2 kanały zamostkować i dodac nie duzy sub. Ale raczej tym sposobem bym stracił tyknie głośniki a tego raczej bym nie chciał.

Co myślicie o tych pomysłach ? dodam ze jakoś za bardzo sie na tym nie znam ale jakoś zielony tez nie jestem.

Podstawa to wygłuszenie drzwi. Potem można myśleć o wymianie głośników. A charczenie może wynikać z wielu rzeczy. Np. Za bardzo podbity bas czy po prostu jakiś przester. Radia samochodowe nie mają 50w (to tylko napis na radiu ). Przeważnie jest to moc w okolicach 15-20w. W tych lancerach były czasami systemy dźwięku już z subem fabrycznie. Masz do niego kable położone fabrycznie? Nie potrzebnie wymieniałeś to radio bo i tak pewnie nie dało to aż tak wiele. O wiele większą różnicę robi wygłuszenie drzwi i od tego zawsze się zaczyna.
    Last edited by Oskar29; 12.04.2020, 17:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pablo9612 Zobacz posta
      Witam. Posiadam Lancera 8 gen. Jako ze jakis czas temu wymieniałem oryginalne radio na radio 2 din z androdem o mocy 4x50W na kanał z procesorem dźwięku. Głośniki zaczynają charczeć i wpadłem na pomysł żeby na coś sensownego wymienić. Mój pierwszy pomysł zeby poprostu głosniki wymienić i tyle. Drugi to dodać wzmacniacz 4 kanałowy i do każdego głośnika je podłączyć lub przednie głośniki podłączyć następnie 2 kanały zamostkować i dodac nie duzy sub. Ale raczej tym sposobem bym stracił tyknie głośniki a tego raczej bym nie chciał.

Co myślicie o tych pomysłach ? dodam ze jakoś za bardzo sie na tym nie znam ale jakoś zielony tez nie jestem.
      https://www.google.com/url?sa=t&sour...BHfzc1N8QkZtTj

Taj jak by mówi Oskar. Drzwi mata butylowa.
      Tył do stereofonii jest zbędny.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
      X