Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobór wzmacniacza

Witam jestem nowy na forum, i chciałbym zapytać co myślicie l focalach rse 165 mam je w citroenie c5 x7 sedan z przodu lepiej zostawić i pod nie wzmacniacz czy wymienić myśle coś koło 800zł kupię w tej cenie dużo lepsze głośniki? I po przeszukaniu forum brakuje mi listy polecanych wzmacniaczy która bardzo by mi pomogła tak myślę koło 1000 zł wystarczy do dobry wzmacniacz ? Ewentualnie używany lepiej dac 4 kanałowy i 1 czy 5 ponieważ suba też będę chciał podłączyć i ile trzeba wydać na taki żeby już był na lata i dobry jakościowo, nie wiem czy jest Ale po przeszukaniu forum ciężko znaleźć jakąś listę polecanych wzmacniaczy do x zł
    Może ktoś pomóc?

Zestaw odseparowany pozostaw na przodzie.
    Zawiń rękawy i wygłusz przednie drzwi.
    Po wygłuszeniu i odsłuchu podejmiesz decyzję - czy pozostają czy dokonujesz zmiany zestawu.
    Wzmacniacz 4CH. Wtedy możesz zasilić przód i suba.
    Sub zasili mostek.
    Jeżeli przód ma dostać 2 x 60/70W, to sub min. 160/200W.
    Czyli położyć należy odpowiedni kabel zasilania.
    Do tych mocy sumarycznych dodaj 30% i wylicz prąd potrzebny do zasilenia wzmaka.
    To tak wstępnie :)

Skomentuj

Drzwi już wyciszone i właśnie nie wiem czy po zmianie wzmacniacza dźwięk się może polepszy jeszcze a właśnie co z tyłem jak podlacze przód i suba do wzmacniacza 4 kanałowego to tył mogę zostawić tak jak jest ? Ale przewody głośnikowe jeszcze mam oryginalne to i tak by pasowało wymienić to wtedy te przewody od tylnych nowe ciągnąc do radia ? Właśnie bym wolał do wzmacniacza podłączyć te tylne głośniki A możecie jakies konkretne modele tych wzmacniaczy polecić do 1 tys 4 lub 5 kanałowe czy trzeba więcej wyłożyć na dobrej jakości wzmacniacz nie musi być nowy

Skomentuj

Czaruję...
      X