Witam, dziś składałem ręcznie nową skrzynie pod mój głosnik basowy, wszystko podłączyłem głośnik + do + - do -. Następnie gdy chciałem podłączyć głośnik do wzmacniacza podłączając kabel + nic się nie działo, ale gdy chciałem podłączyć - to głośnik dostawał jakichś dziwnych wzbudzen( maksymalne wychylenia membrany)
Dodam że wzmacniacz miał odłączony kabel masowy ale samochód miał włączony zapłon. Odpiąlem + z głośnika podłączyłem masę od wzmacniacza i już bez problemu byłem w stanie podłączyć głośnik ale teraz nie startuje wzmacniacz ( nie zapala się lampka) oraz radio nie chce się włączyć. Bezpiecznik pod maską od kabla plusowego oraz bezpiecznik od radia cały, radio nie wydaje żadnego zapachu spalenia.
Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuję.
Dodam że wzmacniacz miał odłączony kabel masowy ale samochód miał włączony zapłon. Odpiąlem + z głośnika podłączyłem masę od wzmacniacza i już bez problemu byłem w stanie podłączyć głośnik ale teraz nie startuje wzmacniacz ( nie zapala się lampka) oraz radio nie chce się włączyć. Bezpiecznik pod maską od kabla plusowego oraz bezpiecznik od radia cały, radio nie wydaje żadnego zapachu spalenia.
Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuję.
Skomentuj