Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

konkret subik do autka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

konkret subik do autka

czas zapelnic pokoj kolejnym postem :)

pewnie takich pytan o glosnik na suba bedzie dosyc sporo ... :/

tak czy siak zastanawiam sie na razie nad opcja instalacji suba do autka - audi A3
    zakupilem radio JVC KD-SH99RB oraz midbassy Hertz HV130, niestety jeszcze nie zainstalowalem sprzetu w aucie bo nie mam na razie zbytnio czasu :/

w samochodzie slucham przede wszystkim break-beatu, progressive, drum ale nie tylko chcialbym zeby sub pozadnie kopal - basik bardzo szybki ale i konkretnie niski.
    sam jeszcze nie wiem ile na to kasy przeznacze ale ok 200- 350zl do tego wzmak w podobnej cenie - czyli razem komplet za jakies 500-600zl
    WAZNE : niski Vas - mam ograniczona ilosc miejsca w samochodzie.
    dlatego tez mysle o Hertzach:
    ES200 w zamknietej ale nie wiem czy to dobry wybor bo 20cm moze nie zejsc dosc nisko. w porywach moglbym wziac ES250 - ale nie wiem czy za ta kaske kupie dosyc mocny wzmak....

pomozcie . z gory dzieX!!

Z 8 cali nie spodziewaj sie cudów,tym bardziej w closed.10 juz lepiej znacznie ale najlepiej to 12.Dołóż 40 zyli i weź es300 to nie pożałujesz.Ja ponizej 12 cali bym sie nie bawił,wyjątek to mds ale tu o co innego zupełnie chodzi.

Skomentuj

ES300 jest juz za duzy a poza tym trzeba go nakarmic odpowiednia dawka mocy :(
      12' bedzie chyba kompromisem....
      zatem czy jest jakis godny konkurent dla ES250 spelniajacy moje oczekiwania?

Skomentuj

A czy ktos próbował BSW do auta pakować?Bo myśle że by to była niezła alternatywa.

Skomentuj

może JBL gt4 12??
          Wiśnia sobie bardzo chwali ....

Skomentuj

GT4 i nigdy nie bede zalowal wyboru tego glosnika w tej cenie jest naprawde rewelka i do tego styka 200W RMS nie spotkalem glosnika w tej cenie z lepsza jakoscia, Hertz ma wiecej "mieska" ale jest drozszy i wymaga wiecej mocy

Mam obecnie BSW104-II i powiem tak w tej cenie nie spodziewalem sie cudow ale ten Ravemaster naprawde wychodzi poza ta klase cenowa, jak ma grac miekko to gra miekko a jak twardo to i twardo zagra ma duze spl i do tego naprawde mocnego kopa i wymaga malej skrzynki

Skomentuj

GT4 ciekawa propozycja - ale wolalbym chyba wersje 10'

wisnia a w jakiej dokladnie obudowie trzymasz tego JBLa i czym go 'karmisz'??

Skomentuj

borys ma bsw 12w samochodiz

Skomentuj

a ja mam takie pytanie, zeby juz nie zakladac nowego tematu, bo jest podobne, z tym ze wzmacniacz juz mam Blaupunkt GTA-200 chyba FLASh cos takiego :) i pytanie, jaki najlepiej glosnik niskotonowy do subwoofera, za max 150zł, wiem ze za taka cene duzo nie mozna oczekiwac, ale zeby byl jakis konkretny model ktory by sie nadawal do samochodu... zupelnie sie nie orientuje w tych zakresach :)

Skomentuj

souL zastanawialem sie nad tym GTA - na allegro mozna nowke kupic za ok 250zl
                    warto rzucac sie na ta blauke??
                    raczej mysle o wzmaku pracujacym w ukladzie 2+1, co myslicie o magnat classic 360??

Skomentuj

soul mozesz za 150 pln to mozesz alfreda cw1202c...

Skomentuj

A no toc, mam 124-II w samochodze, jezeli chodzi o jakosc to jest naprawde dobra, bas jest bardzo zruznicowany (nie wiem jak to nazwac, moze muzykalnosc??), sluchalem wczesniej sprzetu alpine za okolo 2,5 kzl (wzmak+skrzynia) i musze powiedziec BSW zjada z masakrycznym zapasem caly ten zestaw jakosciowo jak i ilosciowo (spl). Jednak pokazuje naprawde swoje oblicze w mieszkaniu w dosyc duzym pomieszczeniu. Musze przyznac ze na tym glosniku mozna naprawde SLUCHAC muzyki.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

do 150 to nawet boschmana nie znajdziesz ;
                          albo stx albo inny szajs; bsw 10 jest za 280;

Skomentuj

kuririn-bogus sorka ze odpisuje z opuznieniem ale bylem w pracy...

pojemnosc skrzyni w jakiej go slucham to pojemnosc zalecana przez producenta czyli 55L BR strojenie nie pamietam cos okolo 30Hz ale producent podal wymiary rurki BR: śr10cm, dlugosc 30cm.

wzmak to juz inna bajka u mnie: 360W RMS z JBL'a Power p180.2 + kondensator Lanzar'a 1.2F pod ktorego podpiete sa dwa wzmaki mianowicie JBL Power p180.2 i JBL GTO 75.4

Skomentuj

wisnia karma konkret dla subikow - mi wystarczy magnat classic 360 w ukladzie 2+1 (nadal czekam na opinie o tym wzmaku...)

Skomentuj

Czaruję...
                              X