Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Toyota Starlet - stary model

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Toyota Starlet - stary model

Mam takie autko jak w temacie i mam mały problem. O ile z zamontowaniem współosiowych na tylnej półce nie bedzie problemów, o tyle z przodem jest gorzej. Standardowo wejdą tam głosniki aż 10cm i nie da rady większych, czyli bas do dupy. Chciałbym umieścić głośniki w drzwiach, ale oczywiście producent nie przewidział tam miejsca na nie. Czy ktoś ma pomysł, jak zamontować tam głośniki tak 15 cm przynajmniej z przodu?? ZA odpowiedź dzięki.

nie tnij fabrycznej polki tylko zrob nowa z grubego mdf'u
    jezeli wlasnie w nia chcesz wsadzic glosniki
    na przod markowy dobry zestaw 10 z tweeterem i maly subik 25cm do bagaznika ...to powinno wystarczyc
    w zasadzie to dobrym radiem wysterujesz dwa komplety glosnikow czyli przod i tyl
    a do bagaznika sub a tego to juz jest do woli np na allegro i glosnikow i wzmacniaczy

Skomentuj

Owszem,pomysł jest tylko nie wiem jak z pracami manualnymi u Ciebie.A pomysł prosty,modyfikacja tapicery tak aby zmieścić 16 cm w drzwiach czyli stworzenie nowych paneli w miejscu jak najbardziej temu odpowiadającemu.Reszta to juz tak jak tatuś powiedział.Z tym że na tylna półe bym nic nie pchał.A dlaczego? Bo se stereofonie powale konkretnie.Tylko dobry przód plus dobry sub.

Skomentuj

nie wiem czemu ale zawsze mi bylo ciezko zestroic sub z tylko przednimi glosnikami

jest jedno ale jaki budzet na to przewidujesz ?

Skomentuj

Więc ciężko mi teraz mówić o budżecie w konkretnych kwotach. Obecnie dostaję stypendium (245 namiesiąc) więc będę sukcesywnie coś dokyupywać.
          MOje radio to Tevion 4*35 W (oczywiście ściema bo tyle to cięzko uzyskać bez przetwornicy). Mam zamiar na tył dać jakieś współosiówki z Alpharda - nie zastanawiałem się jeszcze nad konkretnym modelem. A z tą przeróbką to jeszcze pomysle, chyba że znacie jakieś dobre 10-centymetrowe głośniczki które grają dobrze.

Pozdro.

Skomentuj

Czaruję...
          X