Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2+1 ... pytanko o głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dziękuję dziękuję - 4 lata go robiłem :-)

Skomentuj

Nie ma sensu ladowac glosnikow w tylna polke. Z tylu niech bedzioe tylko sub, ktory mozesz np napedzac Blaupunktem GTA2100 (Tani i dobry). A na przod wykonaj jakies ladne panele z mdfu, obij je ladnie jasna skora i bedzie wygladac super. Scena dwiekowa powinna znajdowac sie z przodu a nie z tylu.
      Odrazu ci mowie Boschmann-a sobie odpusc, starszna tandeta. Doloz kase i kup sobie system dwu-drozny Hertza Esk-16.
      Jak nie masz an razie za duzo kasy to dozbieraj sobie i zrob wszystko za jakis czas porzadnie. Kupisz jakies gowniane glosniki nop za te 80zl i po dwoch dniach stwierdzisz ze to straszna kiszka. Przed zakupem przemysl sobie wszystko dokladnie.

Skomentuj

Nie no pewnie mi się nie śpieszy i nie mam zamiaru robić nic pochopnie, dlatego najpierw piszę do was...a później coś kupię...a nie na odwrót. A pozatym mam czas bo i tak Garbuskiem nie jeżdżę zimą. Więc zobaczymy jak się spisze Gwiazdor i ile kasy przyniesie :-) . No ale powiedzmy, ze w ostateczności musiałbym kupić te głośniki do 100 zł to co bym mógł wybrać...które mniejsze zło ?! :-)

Skomentuj

llxtomxll, jesli zdecydujesz sie na zalozenie glosnikow z przodu to musisz doliczyc koszty, wykonania panelu mdf, obicie go, dobre wytlumienie drzwi matami. Bez wytlumienia drzwi nawet najlepsze glosniki nie zagraja.

Skomentuj

z przodu głosniczki raczej odpadają...żałuję...bo wiem że będzie tego brakować

Skomentuj

Jest tez inne rozwiazanie, zeby umiescic glosniki z przodu. Mozesz rozwizac to tak jak jest np w BMW E36 (przy nogach) Jak znajde jakies fotki to wrzuce.

Skomentuj

hmm..no jestem ciekawy..jak będziesz miał fotki to zapodaj :-)

Skomentuj

Cryzuz, owszem.Ale takie rozwiazanie ma tylko sens w 3way.Czyli dochodzi sredniak i koszta rosna.
                  Najlepszy pomysł to panele,niekoniecznie z mdf-u,może byc i wiór oby wykończyc porządnie.Inna sprawa to realna głębokośc drzwi pod zabudowe,należało by to sprawdzić.

llxtomxll, nie gorączkuj sie,tego auta nie mozna spaprać byle czym,warto serca i kasy dołożyć.A bez przodu raczej nic nie wyjdzie,nic sensownego.Jeśli nie ma szans na zabudowe drzwi to chyba lepiej wrzucic na tylne siedzenie "jamnika"...daj mi tego "garbiego" to go uzbroje

Skomentuj

umberto, ma tez sens w 2way. Trzeba tylko odpowiednio ukierunkowac glosniki.

Lepiej przemeczyc sie dwa miesiace bez sprzetu, niz kupic byle co.

Skomentuj

zgadza się..mi się nie śpieszy :-)

Skomentuj

Wiec najlepiej jakbys kupil w miare dobry przod 16cm zestaw + wzmak ktory go zasili (zakladam ze radio juz masz) do tego ladne panele i bedzie naprawde dobrze.Wzmaka mozesz kupic np blaupunkta gta2100 powinien juz ladnie wysterowac jakis przod i jest w miare tani ok 200zl. Oczywiscie nie zapomnij o wytlumieniu drzwi!

Skomentuj

Czaruję...
                        X