Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy to dobry glosnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy to dobry glosnik

hej jestem nowy na tym forum,mam pytanie czy glosnik pioneer tsw121spl jesk ok.chce go kupic i zmontowac skrzynke mam wzmacniacz boschmen z8529(chyba taki symbol)z przodu sinuslive165.czy to dobry wybor?

[ Dodano: 2005-12-17, 17:15 ]
    to ten glosnik

[ Dodano: 2005-12-17, 17:17 ]
    to ten

to ten glosnik

[ Dodano: 2005-12-17, 17:17 ]
    to ten
    czyli ktory bo tu nic nie ma

Skomentuj

wiem ze niema 2 razy zalaczylemzalacznik i nic .podaje link http://www.audiocomplex.com.pl/kontakt.php

[ Dodano: 2005-12-17, 17:51 ]
      niewiem co sie dzieje w moim kompie to ten link sory http://www.audiocomplex.com.pl/of_sz...yprz.php?id=59

Skomentuj

nie slyszalem zadnej pochlebnej opini na temat tego glosnika a troche postow przewinelo sie przez forum o pionieerach i wszyscy polecaja cos sprawdzonego. Bsw albo hertza...

Skomentuj

a mozesz podac dokladne modele tych sprawdzonych ale aby byly pozadne z pozadnym wykopem a co do tego pionieera to nic nie slyszales?

[ Dodano: 2005-12-17, 23:02 ]
          bo nie sadze ze glosnik 2000watt i taka dynamika byl do bani ale...sa wyjatki i dlatego pytam

Skomentuj

Kupisz glosnik za 700 zl i co z nim zrobisz?? nawt gdyby mial te "2000w"rms to trzeba wzmaka za kilka tysiecy zlotych zeby to normalnie wysterowac, tu nie wystarczy magnat z napisam 360 w.... bo przy takim zasilaniu powiedmy z 400w rms (co juz bedzie sporym wydatkiem) spl nie osiagnie 160dm ale z 100... chcesz mieska wez sobie HERTZ ES 300 zasil go 300w rms i szyby ci wypadna w samochodzi. Albo BSW 15".

Skomentuj

mam wzmacniacz boschmena to jest link jak na innym forum pisalem tam sa podane jego dane http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php...hlight=#209793

[ Dodano: 2005-12-17, 23:47 ]
              moze ten wzmacniacz cos wyciagnie z niego wiem ze to nie jest mistrzostwo ale pare watt ma.

[ Dodano: 2005-12-17, 23:53 ]
              a ten hertz ma prawie identyczna cene i duzo gorsze parametry porownywalem nawet jak w pioneerze sa zawyzone to i tak lepsze od hertza tego bsw nie moge znalezc,dzieki za porade

Skomentuj

2000 watt(?) buehehe

Skomentuj

tez niechce mi sie wierzyc 2000watt ale ten glosnik kosztuje normalnie 900zl moze za te pieniadze miec cos kolo tej mocy

Skomentuj

niechce Cie obrazac ale takie smieci piszesz ze normalnie porazka... jak Hertz ma gorsze parametry?? porownaj qts, mms, vas i reszte parametrow tych dwoch glosnikow i opisz dlaczego uwazasz ze Hertz ma gorsze. Normalnie az boli jak ma sie ospisywac na takie pytania... a ten twoj wzmak to napisane ma 1800w tak samo chyba jak firsty na allegro maja 500w... P.m.po. Pomoznice... Najlepiej kup tego pioniera wloz w skrzynke bylejaka daj duzy basreflex bo jak mocny glosnik to musi byc zajebisty bas refleks, podlacz do wzmaka i bedziesz mial Super zle zaaplikowany glosnik, ale zato bedzie super nie wysterowany, ale i tak bedzie trzasl wszystkim czym sie da... poczytaj sobie lepiej artykuly na stronie glownej zanim bedziesz pisal glupie posty osmieszajac samego siebie...

Skomentuj

dla amatora 2k W do auta no bez jaj ludzie...ten glosni knigdy tyle miec nie bedzie napewno nie w tej kasie..twoj wzmak to tez kicha..zmontuj suba na BSW i zapomnij o tym nedznym Pioneerze.jeszcze powiedz ze to chcesz wrzucic do golfiny II?porob sobie wzmocnienia na szyby czy cos hehe..sluchaj ludzi a nie upieraj sie przy swoim ,na tym forum wiedza co mowia a upieranie sie nie wyjdzie ci na dobre...pozdrawiam

Skomentuj

za te 700zl czy tam ile chcesz za niego dac to bierz Infinity Kappa 120.3SE i ten pionnerek ukleknie na kolana

Skomentuj

hmm ja sie nie upieram gdybym sie na niego uparl to nie pytalbym was o zdanie tylko go kupil.a polecil mi go gosciu co ma firme car audio i montuje podobne rzeczy.jestem na forum poto aby zasiegnac porady a wy z grobej rury odrazu

[ Dodano: 2005-12-18, 10:09 ]
                          nie upieram sie przy tym pionku ale moim zdaniem wypowiadac sie moze ten kto choc raz go slyszal patrzac na obrazek nie mozna z gory go przekreslic i powiedziec ze jest gorszy od tego czy tamtego ja nigdy nie mowie zle oczyms czego nawet na oczy nie widzialem,powtarzam nie upieram sie przy nim bede szukal tego infinity po sklepach,dzieki

[ Dodano: 2005-12-18, 10:29 ]
                          znalazlem infinity rms300w(tylko w porownaniu do pionka) 92db a cena identyczna i nie mozna mostkowac na 2 ohmy czy on jest lepszy?

Skomentuj

same liczby nic nie daja!!!mozesz to zrozumiec??stx 27/300 ma 300rms wytrzyma pewnie z 500 ma ma spl 92db i kosztuje 100zl... to ze gosciu gosciu ma firme car audio to nic nie znaczy ja ostanio bylem w zakladzie car audio ze wzmacniaczem xeteca a gosc proponowal mi alphardy do tego... ale z twoich wypowiedzi wynika ze zalezy ci tylko na tym zeby slyszala cie cala okolica i nic wiecej.... nie napisales czego oczekujesz od glosnika ani nic... kierujac sie ssama moca glosnika to mozna sobie kupic rower... przeczytales artykoly ze strony glownej bo jestem w 99% pewien ze nawet na nie nie popatrzyles

[ Dodano: 2005-12-18, 13:29 ]
                            a zreszta teraz poszukalem i ten glosnik ma 750w rms
                            Qts = 0.328
                            Xmax = 12.7mm
                            Fs = 29.9 Hz
                            Vas = 34.53 litres
                            Frequency Response: 18 – 2,000 Hz
                            Efficiency: 89dB

wiec nie pieprz tu o 160 db bo mozesz o nich pomarzyc... chyba ze zrobisz podbicie z 50 db :)

Skomentuj

jeszcze raz mowie ze nie zalezy mi na tym pionku choc nie ukrywam ze on mi sie bardzo podoba.popatrze za tym glosnikiem co mi napisales a przeczytalem cale faq naprawde,dzieki i nie klucmy sie tu chodzi o porade a nie ktory lepszy

Skomentuj

Czaruję...
                              X