Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzone Blaupunkty.. widział to już ktoś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uszkodzone Blaupunkty.. widział to już ktoś?

Nie wiem czy widzieliście na allegro użytkownik "k0700" sprzedaje uszkodzone wzmacniacze blaupunkta których ceny przedstawiają sie następująco:

+ Blaupunkt GTA200 - 65zł
    + Blaupunkt GTA270 - 89zł
    + Blaupunkt GTA450 - 109zł
    + Blaupunkt GTA400 - 109zł
    + Blaupunkt GTA4100B - 109zł
    + Blaupunkt GTA470 - 139zł
    + Blaupunkt GTA1300 - 149zł

I nie można powiedzieć ze sprzedający dostaje negatywne opinie o nich, wręcz przeciwnie, ludzie pisza ze latwo je sami naprawili, a przeceiz taki GTA1300 za 150zł + przesylka + odrobina wlasnej pracy to naprawde malo...

Może ktoś z was już sie z tym spotkał?

Na elektrodzie istnieje podobny temat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/top...6-0-asc-0.html
    Ludzie podchodzą do tego na początku bardzo sceptycznie a pozniej poprostu mowia jakim sposobem mozna je naprawić - dośc prostym...

Ja z Vip'em skusiłem sie po jednej sztuce GTA200 [65zł to nie majątek] i zobaczymy co z tego wyjdzie.. Jeżel naprawde są to usterki czysto mechaniczne, do wymiany tylko potencjometry, wylacznik i RCA no i pcb do posklejania+laczenie sciezek to moze zapowiadac sie dosc ciekawie, bo za 65zł to ja 130w RMS nigdzie nie znajde :)

Oczywiscie jeszcze nic nie wiadomo, jednak ci, którzy kupili nie piszą ze byly jakies wieksze problemy... najgorzej to chyba z potencjometrami, ale to już na elektrodzie zostalo ladnie rozpisane co zrobic :)

Zapraszam do wypowiadania sie na temat tych wzmacniaczy, czy warto [ja uważam że warto, jeżeli mozna je naprawić]...

No ale podsumujmy zeby nie bylo pytań.. do naprawy z tego co pisza inni:
    + potencjometry [3sztuki]
    + RCA
    + diody
    + przelacznik
    + klejenie PCB [a moze nawet nie, zalezy co sie trafi]
    + łączenie sciezek [j/w]

Ceny używanych wzmacniaczy GTA200 wachają sie w okolicach 220-280zł wiec jezeli uda mi sie go naprawic nawet za 50zł [pomijajac koszt wzmacniacza] to mysle ze bedzie dobry interes
Czaruję...
X