Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak to wszystko obliczyc???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak to wszystko obliczyc???

witam. Mam pytanie,: jak obliczyc zabudowe 27 litrow ale o nieregularnych ksztaltach? chodzi mi dokladnie o cos takiego (tez lanos)

Jak sprawdzic ile to ma litrow?
    Moze to proste pytanie ale nie moge znalezc na nie odp... Zrobic skrzynie i zobaczyc ile wody sie tam zmiesci?:)
    pozdro

jak obliczyc zabudowe 27 litrow ale o nieregularnych ksztaltach?
    całkujesz :)
    Podziel ten nieregularny kształt na więcej bardziej regularnych.
    Jak sprawdzic ile to ma litrow?
    nie koniecznie woda...
    Obudowa może nie wytrzymać - możesz np piachu nasypać ...

Skomentuj

żeby obliczyć coś takiego należy przedewszystkim przypomnieć sobie podstawy matematyki ze szkoły podstawowej...

Skomentuj

żeby obliczyć coś takiego należy przedewszystkim przypomnieć sobie podstawy matematyki ze szkoły podstawowej...
        Ta a jak obliczy jakies gorki i np wzmocnienia, albo korek od wlewu paliwa? Mnie tego w szkole podstawowej nie uczyli ;] Wydaje mi sie ze z piachem to najlepsza opcja;]

Skomentuj

to bardzo proste

mozna to zrobić na dwa sposoby (podzilić na mniejsze bryły i oszacować ) upierdliwe pracochłonne.....

opcja dwa:

wziąć głośnik o znznych parametrach TiS wstawić go do budy zmierzyć charke impedancji i przeprowadzic tak symulacje w Win ISD żeby wyszło to samo sprawdzasz objętość i masz odpowiedz :)

Skomentuj

z tego co widzę ten bagaznik ma dość regularne kształty... i tu chyba nie chodzi o dokładność rzędu mililitrów... +/- kilka litrow...

przy obudowie 27 litrów te 3 litry w tę czy wewtę nie robi wielkiej różnicy...

Skomentuj

pionier dopuszcza 10% widocznie nie ma to znaczenia

Skomentuj

Czaruję...
              X