Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Blaupunkt GTB 300 czy DIY?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Blaupunkt GTB 300 czy DIY?

Witam.
    Mam w autko zestaw Hertza DSK 165 (Sunny N14, zestaw na przodzie). Do tego mam zakupionego wzmaka Blaupunkt GTA 470 (4x70W RMS lub 2x200W RMS) i zamierzam kupić suba. Wybór padł na Blaupunkt GTB 300 (cena 200zl).
    Ale pomyślałem sobie, że może by tak poskładać własną konstrukcją na STXach. Czy to będzie lepszym rozwiązaniem czy może kupić tego blaupunkta? Zwrotnica nie jest potrzebna, jest w wzmacniaczu, wystarczy skrzynka i głośnik. Lepiej jest złożyć samemu suba czy kupić tego blaupunkta?

Krążą opinie że te subwoferki to sheet, ale z 2giej strony czy za 200zł da się zrobić lepsze DIY...

Skomentuj

Hmm a może warto dołożyć pare "groszy" i kupić BSW10" ?
      http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...kat=189&pid=34
      Ten twoj blaupunkt powinien sobie z nim poradzic w mostku.

Skomentuj

vip, za 300pln mozna miec juz 12cali BSW mysle ze nie ma co brac 10calowki Myrek, jak masz miej kasy pomysl o stxie 230.300.4 AP niedawno robilem na nim suba i musze przyznac ze jest rewelacyjny za ta kase a jak masz wiecej bierz BSW124II;]

Skomentuj

vip, za 300pln mozna miec juz 12cali BSW
          No tak ale mialo byc do 200zl I tu juz sie wspinamy coraz wyzej...

Skomentuj

STX AP+ BUDA = ok 200zl

Skomentuj

ale wiecie co czasem to 100zl nie jaet tak duzo biorac pod uwage roznice w brzmieniu i jakosci ale racja ja do wozu tez bymbral AP;] robilem kumplowi suba na nim i robi dobre wrazenie powaznei nie ma konkurencji

Skomentuj

A czy ktoś tutaj z forum ma jakies porównanie w dźwieku Magnata Xpress 1001 do tego STXa AP?
                Wiem ze jeden glosnik to 25cm a drugi 30cm.

Skomentuj

Słyszałem Xpressa 1202. Odradzam. On nie gra tylko ryczy.

Skomentuj

No ale to slyszaleś 30cm a ja mam 25cm.

Skomentuj

charakter brzmienia nie powinien się różnić znacząco ...

Skomentuj

Czyli co jak byście mieli wybór miedzy tym magnatem a STX to byscie brali stxa?

przyznam sie szczerze, że mam dwa te magnaty i jak dla mnie to grają dobrze. Nie mam tez jakiegos super sluchu audiofila. Jedynie czego brakuje to wiecej wibracji. Na poczatku mi to wystarczalo lecz z czasem przyzwyczailem sie do tego jak do oddychania i tak teraz sobie myslalem o kupnie dwoch STX`ów. Są tanie, mocne tyle wiem o reszte chcialem sie dowiedziec tutaj. Postawilem tez porownanie magnata do stxa. Nie pytalbym o to porownanie ale niestety nie mam mozliwosci porownania tych dwoch glosnikow stawiajac je obok siebie. Fundusze mi na to nie pozwalają. Myslałem o zamianie tych dwoch magnatow co mam na dwa STXy. Nawet doszło kilka dni temu do drobnej scysji...nt ten temat. Zainteresowany wie :) .
                        padło stwierdzenie po co dwa stxy w samochodzie ? MOja odpowiedz brzmi dla tych wiekszych wibracji i chcialbym tez dobra jakosc ( jak by to było możliwe z tymi glosnikami).

A co Wy o tym sądzicie?

Skomentuj

Tak

Skomentuj

Czaruję...
                          X