Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktore radio? jakie glosniki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ktore radio? jakie glosniki?

Witam!
    Kolega mnie poprosił o pomoc w CA lecz moja wiedza nie wystarczy, wiec zwracam sie do was:)

Radio Clarion bez mp3 do 850zl. Które z tych polecacie?
    http://www.allegro.pl/item97006790_c...taka_kase.html

lub

http://www.allegro.pl/item97756088_c...cja_od_ss.html

Glosniki do 600zl wiecej nie ma i nie bedzie. Cena jak najblizsza tej kwocie.
    I tu bym poprosił o jakies typy i jakis skromny komentarz.

I do tego wzmacniacz jakis 2 kanalowy, niestety budzet srkomny max 330zl. Moze byc jakis uzywany byle mial dobra jakosc dzwieku. Moze cos z tych

http://www.allegro.pl/item97085668_h..._kanalowy.html

http://www.allegro.pl/item98037321_c..._280w_rms.html

Samochod to Honda Acord. Drzwi beda wyciszone.
    Chyba wszystko napisalem jasno i przejrzyscie za orty przepraszam:)

Virus_No9, Stary.... ja bym troszke proporcje cenowe zmienił... przynajmniej jak dla mnie.

Radyjko dałbym 500 zł jakiego Clariona to spokojnie wystarczy, sam osobiście pare dni temu kupiłem BD169RG za niecałe 400 zł i szok totalny... no jest boskie poprostu także myślę że 500 zł wystarczy na jednostke sterującą. Wtedy mamy 200 zł do przodu.

Co do głośników to ile ich potrzebujesz i jakie ?? owale czy w drzwi zestawy czy jakies konkretne?

Wzmacniacz - 330 zł troche mało :/ ale mamy dodatkowe 200 z radyjka :) tu warto je wsadzic

Aha powiedz mi jak to ma wyglądać w twoim planie? Co będzie grało pod radiem a co pod wzmakiem?

Skomentuj

Fakt nie napisałem, ale jak juz wspomiałem to nie jest dla mnie, ja w samochodzie muzyki nie slucham

Glosniczki maja isc w przednie drzwi, rozmiar głośników-16cm. Jakis zestawik odseparowany. Pod radiem ma grac narazie 1 wzmak który bedzie zasilał te przednie glosniki, a z czasem jeszcze jeden który uzupełni dolne rejestry.
      Ten typ chcial któres z tych radii, pogadam z nim jeszcze, ale sadze, ze to niebardzo cos zmieni.

Skomentuj

a nie lepeiej
        radio cd z mp3, sony, jvc, panasonic
        wzmak carpower 775w za 380zl
        glosniki to poszukaj magnat clasic 2.16 (zabardzo nie pamietam ale chyba to ten model ) a jak nie wystarczy to poszukaj jakiegos rainbowa, ktos na forum cwalil helixy

ap od tego wzmaka to bym podpiął sub stx np 27/300 lub ap 300

http://www.carpower.pl/index.php?id=...=15&id_item=87
        http://www.carpower.pl/index.php?id=...=15&id_item=88
        http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2900

Skomentuj

aryan, nie polecaj nikomu sonego, nigdy :) Wg mnie lepiej z radiem zejść nawet do tych 400 zł kupić dobrą używkę CD, a za kase która zostanie dobrze wytłumić drzwi i kupić b.dobry zestaw przedni.

Skomentuj

ja zamiast uzywanego (chyba ze sie sprawdzi a nie przez allegro) wole kupic sony ale ze sklepu,

Skomentuj

aryan słyszałeś któreś z tych radyjek co je tak chwalisz?Może jakąś starszą używaną Alpinkę na cd.
              Ja mam porównanie mojego pionka deh-2820mp i brata starą alpinę (nie pamiętam modelu). Jak by mi nie zależało na mp3 to bym się z nim zamienił bo on melomanem i tak nie jest.

Istnieją jeszcze inne sposoby kupna niż allegro i sklep. W każdym (prawie) dużym mieście są giełdy gdzie sprzęt przed kupnem można sprawdzić

Skomentuj

a sprawdzales w tym samym miejscu? samochodzie na tych saMYch glosnikach?

a slyszales jak gra uzywana alpinka?

Skomentuj

Panowie!
                  To nie ma byc żadna budżetowa konstrukcja! Komponenty maja być naprawde wysokiej klasy. Te Cliariony wcale nie sa nowe, oba te radia sa uzywane.
                  Napewno znajdzie sie cos lepszego od Rainbowa w przedziale do 6 stówek.
                  Na wytłumienie drzwi tez jest przewidziany budżet, zero lipy, wszystko zostanie zrobione jak nalezy.
                  Chyba wszystko jasne?

Skomentuj

Co do radia to niższa półka to pionki. Wyższa Clariony i Alpiny. 850zł za radio bez CD. Jezeli ktoś lubi żąglować płytami. Ale w tej chwili ja się zastanawiam czy by nie zmienić swojego radyja mp3 na DVD tak więc, może lepiej pójdź z duchem czasu - albo kup wypasionego kaseciaka

Skomentuj

albo gramofon :P

Skomentuj

i z rozmowy o clarionie na CD zeszlismy na gramofony:) A moze troche powagi?:)
                        To jak bedzie pomoze ktoś czy nie bałod:P

Skomentuj

aryan przecież napisałem że brat ma więc logiczne że słuchałem. Niestety tylko na oplowskich seryjnych głośnikach i przestrzeń, stereofonia, góra pasma jest weług moich odczuć dużo lepsza. W stosunku do pionka brakuje mu troche mocy ale jam ma być wzmak to bez znaczenia.

A ty jakie radio masz? z tego co zdążyłem zaobserwować to wiecznie coś polecasz a sam pewnie nie mialeś z wieloma sprzetami do czynienia. Niezły spamer z ciebie jest:)

Skomentuj

czyli rozumiem ze pod radio nic nie bedzie podpiete? Sam wzmak a do niego fronty tak?

Ok. Ja na Twoim miejscu został bym przy jakimś nowym Clarionie do 500zł. Droższych moim zdaniem sie nie oplaca bo potem różnica w odsłuchu nie jest jakaś kolosalna w dodatku jak sygnał pośredniczy jeszcze wzmak. Dlatego warto zainwestować we wzmaka.

600 zł na odseparowany zestawik.... hmmm proponuje zestaw Energy 165 S Kit firmy Hertz.

No i wzmak za 500 zł to juz coś sie znajdzie :)

Uważam ze tak byłoby najrozsądzniej. Weźmy tez pod uwagę fakt że system bedzie w przyszłości rozbudowywany i ma być możliwie najwyższej jakości.

pozdrawiam

Skomentuj

Czy w odsłuchu nie bedzie róznicy między radiem za 500 a 800 czy tysiąc to bym się nie zgodził. Z godzine stałem ostatnio przy szafie z MM i testowałem mojego pionka deh1820mp który tam kosztował 550 zł i model który kosztował ponad 800. Różnica jest i to znaczna w wyższych rejestrach. Wysokie tony są o niebo lepsze. Z mojego dźwięk jest jakby przytłumiony. Sprawdzałem na różnych ustawienach i różnych głośnikach .Wnioski są takie, że jeśli ma to być system przyszłościowy to lepiej jest zainwestować w dobrą jednostke sterującą. Polecam forum http://www.audiocar.pl/forum/list.php?f=2 jest to forum raczej dla zamozniejszych.

Skomentuj

obecnie mam cd alpine i panasonica, blaupunkta na kasety (pasaden dj chyba ) modelu nie pamietam, nie chce mi sie schoddzic do samochodów

Skomentuj

i twierdzisz, że panasonic niczym nie odbiega od alpiny? Ta sama półka? A poza tym to sonego nikomu bym nie polecił.

Skomentuj

a ja starej alpiny za cene nowego w sklepie

Skomentuj

Wybórp padł na ...
                                      Morele Pulse 6. Cena odbiega od tej co podałem w temacie, ale jak juz wspomialem to nie dla mnie:) Wzmak do tego to bedzie jakas Alpinka V12 F300s.
                                      Moze kilka komentarzy co do tego zakupu?

Jeśli chodzi o radio to osobiście tez bym nie kupil Sonego. Te radia nic soba nie reprezentuja nawet wyglad ich nie jest zachwycajacy, wolal bym kupic jednak staro Alipne:)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X