Witam Forumowiczów. Poszukuję wzmacniacza do głośników i nie wiem jaki dobrać. Z tego co czytałem, to dobierając wzmacniacz samemu powinien on mieć około 1.5-2 razy mniejszą moc od mocy ciągłej głośników (na jednym kanale) lecz nie wiem czy to prawda. Wzmacniacz jaki potrzebuję to czterokanałowy (2 komplety głośników przód + tył). Głośniki jakie mam to JBL Stage2 604C - odseparowane tweetery i midbass'y, zwrotnica w komplecie. Auto to mondeo MK3 HB (prawdopodobnie mam jakiś fabryczny wzmacniacz, ponieważ po wymianie radia na BLOW- AVH9610 i słuchaniu muzyczki na maksymalnym poziomie głośności nic nie trzeszczy i nie harczy, ale pewności co do obecności wzmaka nie mam).
Parametry, jakie podaje producent głośników:
Moc ciągła: 45W
Moc szczytowa: 270W
Co do impedancji aktualnie nie pamiętam. Będę też dokupować drugi taki sam zestaw głośników. Chciałbym, aby to fajnie zagrało i nie mam pojęcia co do wzmacniacza. Najlepiej by było, jakby był od JBL bo chcę budować audio tylko na tej marce. Liczę, że ktoś coś sensownego doradzi.
Parametry, jakie podaje producent głośników:
Moc ciągła: 45W
Moc szczytowa: 270W
Co do impedancji aktualnie nie pamiętam. Będę też dokupować drugi taki sam zestaw głośników. Chciałbym, aby to fajnie zagrało i nie mam pojęcia co do wzmacniacza. Najlepiej by było, jakby był od JBL bo chcę budować audio tylko na tej marce. Liczę, że ktoś coś sensownego doradzi.
Skomentuj