Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmak z wejsciem hi-level/podłączenie parrot mki z zewnętrznym wzmakiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmak z wejsciem hi-level/podłączenie parrot mki z zewnętrznym wzmakiem

Hej

Wiem ze wzmaki z wejsciem "glosnikowym" to nie jest high-end ale jestem zmuszony zastosowac taką opcję. Auto to volvo v70 P3 2008 z podstawową opcją performance bez oddzielnego wzmacniacza. Jednostki wymieniac nie chce-aftermarket nie wchodzi w gre bo sterowanie klima inne na wyswietlaczu, dolozenie fabrycznego wzmacniacza tez jest dosc skomplikjowane. Mógłbym teoretycznie zrobic wyjscie line-out przed tda jednostki ale wole jednak jej nie otwierac. Chcialbym wymienic tylko glosniki przod i zasilic je wzmakiem. Przeglądam aktualne oferty z budzetowych uzywek - co byscie wybrali do zasilenia samego przodu z wejsciem hi level tak zebym podlaczyl go do wyjscia glosnikowego ? Czy jakosc tych wbudowanych przetwornikow hi/low czyms sie rozni czy to raczej wszystko to samo ?
    Miedzy 150 a 300zł znalazłem : Phillips A200/ Alpine MRP-F356 / Blaupunkt EMA 255/ QUADRAL traffic Argon/ Rockford Fosgate 2.6x

Pytanie 2 - chcę dołożyć parrota mki9200 - i do glosnomowiacego i do multimediow przez aux-in (mam na szczescie aktywny)
    Parrot mki korzysta z oryginalnych glosnikow i w momencie korzystania z glosnomowiacego - przełącza wyjscia glosnikowe na "swój wzmacniacz" - wpina sie go pomiedzy wyjscia glosnikowe radia a glosniki
    Tak kombinuje - chyba nie bedzie mu robic różnicy jesli zamiast 2*20w rms z radia dostanie 2*40-50w z wzmaka i mogę go podączyć radio->wzmak->mki->głośniki ? czy moze lepiej radio->mki->wzmak->głośniki ?

Ze wzmacniaczem nie pomogę. ALe kiedyś instalowałem takiego parrota. W tej czarnej skrzynce ma przekaźniki którymi odcina sygnał z oryginalnego wzmacniacza i przełącza na swój. Nie powinno to mu robić żadnej różnicy jaki wzmacniacz jest podłączony.

Skomentuj

Dzięki. Tymczasowo minimalizuje plan. Parrot uzywka juz zakupiony. Wzmaka na razie nie będzie - w przyszłości może kupię wzmak i wooferek a na razie tylko zrobie drzwi. Co obecnie kupuję się z zestawow 165 co przyzwoicie zagra przy fabrycznych 20wrms w budzecie powiedzmy 400-700zl ?
      Audio System M165EVO2 / AUDISON APK 165 / PowerBass 2XL-63C/Musway MS6.2C ?

Skomentuj

Myślę, że może być ciężko kupić za taką cenę, ale ten model powinien być odpowiedni

Last edited by ameli; 13.06.2023, 09:23.

Skomentuj

Finalnie poszły Morel Maximo Ultra 602 MKII. Całość bardzo fajnie pod radiem działą. Parrot jak najbardziej też się sprawdza.

Skomentuj

Hej. Mikołaj mysli o malym subie do powyzzego zestawu :)
            - w v70 mam sporo miejsca pomiedzy kolem zapasowym a podloga bagaznika. Zmieszczę okolo 23l i 12"
            - Przegladam co obecnie mozna kupic - potrzebuje wzmaka z wejsciem hi-input i najchetniej z opcja podlaczenia pilota glosnosci suba.
            Raczej nowka na FV. w kwocie okolo 770zł brutto moge miec Audio System Carbon 130.2 plus
            Carbon 12 30cm Audio System lub 50zl wiecej Rockford Fosgate R1S4-12
            Z racji przodu zasilanego z radia (Morel Maximo Ultra 602 MKII) max db suba mniej wazne
            Co lepiej zagra w dosc malym closed ? Muzyka przerozna - glownie ostrzejszy rock,blues, elektroniczna,
            Last edited by panadol; 20.12.2023, 12:53.

Skomentuj

Czaruję...
            X