Witam. Jestem nowy i nie wiem, czy to dobry dział, jak coś to proszę o przeniesienie. Mam problem z głośnikami wysokonowymi w swoim aucie. Otóż jest to zestaw HERTZ DSK 130.3 a dokładnie dwa takie zestawy, czyli jeden na przodzie i drugi na tyle. Wszystko to jest podłączone do starszego chińskiego radia 2-din ERISIN niestety nie jestem już w stanie nawet znaleźć modelu na Internecie. Wszystko grało dobrze kilka lat, aż w końcu w ciągu sekundy wszystkie cztery głośniki wysokotonowe zaczęły trzeszczeć przy większej głośności. Wydawało mi się dziwne, żeby upaliło wszystkie głośniki wysokotonowe w pół sekundy, jednak kupiłem nowe syczki, zamontowałem dwa na próbę z przodu i przesunąłem balans max na przód. Efekt ten sam, trzeszczą identycznie. CO może być przyczyną? zostają ewentualnie zwrotnice, ale bardziej obstawiam na radio. Grzeje się niemiłosiernie, raz przy chłodniejszej pogodzie wszystko on nowa zaczęło grać ok, a potem problem znowu wrócił.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Trzeszczące głośniki wysokotonowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Granat Zobacz postaRadio trzeba oddać na serwis.
Skomentuj
-
Ja bym oddał do serwisu i jeśli by się udało naprawić to ok jak nie to kupił nowe
https://english-line.pl/Last edited by Kruchan; 23.11.2023, 10:35.
Skomentuj
Skomentuj