Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JL AUDIO 12W3D2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JL AUDIO 12W3D2

http://allegro.pl/item101742358_jl_audio_12_w3d2.html

Witam. Od razu przepraszam, ze zasmiecam forum bzdurnymi tematami ale wydaje mi sie ze mozna tu otrzymac fachowa odpowiedz (a to jest rzadkosc). Co myslicie o tym glosniku? Mam na niego ochote ale wydaje mi sie ze potrzebuje on duzej skrzynki a takim luksusem to raczej nie dysponuje :/ czy zagralby on dobrze w skrzyni BR ok 45L czy bedzie to marnowanie potencjalu? pozdrawiam

Wklepujesz parametry do winisd i sprawdzasz;]

Skomentuj

w winisd jest nawet taki glosnik do wyboru z listy. z symulacji wychodzi ze skrzynia powinna miec ok 75L i wtedy czestotliwosc bedzie ok 41Hz. kurde troche duza ta skrzynia. a co sie stanie jesli wlozy sie go do mniejszej skrzyni? ogolnie co mozna zrobic zeby dobrze gral w mniejszej skrzyni? czy jest w ogole taka mozliwosc zeby dobrze gral?

Skomentuj

szukaj pdf'a na necie do tego głośnika tam masz propozycje producenta

Skomentuj

Masz podane na stronie producenta, albo buda zamknieta 35Litrow lub BR 50L@30Hz.
          Ze strojeniem pokombinowałbym troche i dał troche wyższe.

Skomentuj

tez na niego poluje tym bardziej ze jest z legnicy :) zobaczymy :)

Skomentuj

zygo, slyszalem jego poprzednia wersje w zamknietej budzie. gral podobnie co stx ap (jezeli chodzi o zejscie) ale byl taki troche dziwny....jakby czegos mu jednak brakowalo... prawdopodobnie mocy!!

Skomentuj

jak mniejsza niz podana przez producenta to nie zjedzie tak nisko ale bedzie mial wieksza wytrzymalosc ...itp to mozna doczytac na glownej diyaudio.

Skomentuj

Jl jest juz moj :) za 305 zl mysle ze to dobra cena jak bedzie sub to wtedy zdam relacje

Skomentuj

Dobra cena.

Skomentuj

mysle ze jakosciowo napewno bedzie lepiej niz 2xstx300ap cena podobna a odpadaja mi koszty przesylki, tylko piec bede musial lepszy jakosciowo kupic :) ale jak juz skladac ten zestaw to raz a porzadnie :)

Skomentuj

No to zapodaj mu pokarmu conajmniej te znamionowe 300W a potem opisz wrażenia, w sumie na forum mało osób ma JL , sam jestem ciekawy jak to zagra, napewno kulturalnie

Skomentuj

to wszystko przez magika :) zakladalem kilka postow na temat glosnikow do suba a ten tylko kup JL kup JL :) no to kupilem :) ma on 2 cewki po 2 hm i mysle teraz czym go zasilic :) nominalnej ma albo 250 rms albo 350rms znalazlem w kilku zrodlach i roznie to podaja, mysle teraz czym to zasilic ten - INFINITY ra7502 ma 2x 110RMS 2ohm a mysle ze jakosciowo byl bo dobry przecierz nie dam monacora do jl :P

Skomentuj

A dlaczego nie? spokojnie jeżeli chodzi o suba to monacor napewno da sobie radę. Cewki polącz w szereg a wzmaczniacz w mostek.

Skomentuj

nie chodzi o to czy da rade tylko czy pasuje?? wole wydac 400zl i miec cos co pokazuje lepsza jakosc... mam nadzieje ze cos znajde

Skomentuj

Czaruję...
                              X