Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Equalizer Gelhard

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Equalizer Gelhard

Witam Posiadam equalizer Gelhard (taki jak na załączonych zdjęciach). Osoba od której go mam mówiła że jest na 100% sprawny. Gdy podłączam zasilanie "plus" , "minus" oraz "light" ... wszystko się świeci, na ekranie pokazuja się te kreseczki, wszystkie przyciski działają itp. Ale gdy chcę podłączyć głośniki, to słychać takie szumienie, buczenie i nie wywołuje to żadnych zmian na wyświetlaczu. Jedynie jak podłączę kabel głośnikowy z sygnałem na wyjście (zamiastna wejście) ..to wtedy dopiro poruszają się w rytm muzyki te kreseczki. Pozostaly mi dwa wolne kabelki : różowy oraz pomarańczowy .... i moje pytanie jest takie, czy ktoś z was wie może gdzie podłączyć te dwa kable i do czego one są ?? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam

-------------------------------------------

Z tymi wykrzyknikami i pogrubieniem to już chyba nieco przesadziłeś...
    [takero]

cos ladnie jest wszystko popier... :)
    generalnie to erqualizer z wzmacniaczem ..moglo sie zwalic wszystko odejzewam ze cos preampem ... sam se nie znam na elektronice ale generalnie nie mozna tak od siak zamieniac we/wy jak sie chce losowo.

Skomentuj

ZAŁĄCZAM FOTKĘ SCHEMATU, KTÓRY JEST NA OBUDOWIE

Skomentuj

tez mam gelharda ze wzmacniaczem tylko nie umiem go podłaczyć jutro dam foty i jakis schemat jak znajde:)

Skomentuj

Zamieszczam jeszcze fotkę tych wszystkich kabelków :
          1) wyjścia głośnikowe
          2) wejście sygnału
          3) zasilanie "plus"
          4) "minus"
          5) light - podświetla przyciski
          6) różowy - nie wiem do czego
          7) w kostce jest kawałek kabelka, który się chyba urwał .... pomarańczowy
          Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc przy podłączeniu i może wie do czego jest kabelek różowy i pomarańczowy to bede wdzięczny za pomoc.

Skomentuj

ja tam widzialem RCA, probowales podlaczac sygnal przez rca??czy tylko z wyjsc glosnikowych z radia do wejsc glosnikowych do Eq, a tak na marginesie to czy warto jest tak kombinowac??

Skomentuj

Jak podłączałem głosniki pod RCA to tez nic nie słychać. A co miałeś na myśli pisząc , czy jest sens wogóle tak kombinować ?

Skomentuj

czy gra warta swieczki, a z rca to chodzilo mi o to ze w radiu masz rca out a w Eq masz in czyli laczysz to kablem, podlaczasz + i mase i glosniki pod wyjscia z Eq i powinno byc ok

Skomentuj

W equalizerze to RCA to jest wyjście ...pisze tam LINE AUT. Natomiast wejście jest w tej takiej wtyczce na piny. Acha....bo ja sygnał podłączałem z wieży domowej ... żeby sprawdzić...czy to może być różnica ?
                  Zamieszczam też jeszcze fotki płytki. rozumiem, że końcówki mocy to te takie małe płytki po bokach przykręcane do obudowy ?

Skomentuj

czy widziales ten sprzet dzialajacy u kolesia?
                    dziwne ze sygnal wysokopowiomowy (z wiezy z wyjsc na glosniki) podlaczany na wyjscie "uruchamia" słupki.
                    moze Ci sie wydaje ze to wyjscie tymczasem jest to wejscie wysokopoziomowe.

Skomentuj

Gościu mówił że był u gościa , który robi radyjka...i jemu sprawdził ten equalizer i powiedział że działa.

Skomentuj

aha,ale on osobiscie niewie czy dziala....pogadaj z gosciem

Skomentuj

Kupiłem go na giełdzie za 40 zł ..więc raczej na zwrot nie mam co liczyć.

Skomentuj

a na allegro chcesz juz opchnac za 80... :)

Skomentuj

No tak wystawiłem na początek..zobaczymy jak sie sprawy potoczą..może go jeszcze naprawie :)

Skomentuj

nie warta świeczki

Skomentuj

Czaruję...
                                X