Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Samochodowy w domq

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Samochodowy w domq

Witam!
    Jest to mój pierwszy post.
    Wiem że podobne tematy znajdują się w innych działach ale tam tylko pisze o zasilaczach kom.

Robiać pożadki w piwnicy znalazłem wzmacniacz samochodowy AUTOSTAR AS-5400 800W.
    Chciałbym go sobie podłączyć w domu ale niewiem zbytnio jak.
    Kolega który więcej wie odemnie o lektronice postanowił mi go uruchomić w domu.
    Zrobił mi transformator do niego.
    Wzioł kabel z wtyczką do gniazdka i podłączył go do transformatora z jednej strony, a z drugiej strony podpioł do niego dwa kabelki i powiedził żebym te dwa kabelki podpioł pod wzmacniacz. (tylko mi zdał relacje jak on to zrobił)

I teraz niewiem czy tylko wystarczy transformator żeby uruchomić ten wzmacniacz czy coś jeszcze do tego poczeba

Bo gdzieś wyczytałem że jak się ma transformator i czeba jeszcze do tego podpiać Prostownik + coś tam jeszcze

Więc prosze was odpowiedzcie mi na te pytania, bo nie chce zrobić coś nie tak i potem tego żałować

Z góry dziękuje

Pozdrawaim

po 1 -musi dostawać napięcie stałe,a nie zmienne!!!
    po 2 - potrzeba sporego trafa i dużęgo mostka prostowniczego...
    po 3 - po co to robić ?

Skomentuj

Rax, podpinalem ten wzmacniacz do zasilaczka komputerowego, podczas działania kompa. Daje on kolo 25W na kanał, nie wiecej :) Sub grał tragicznie...

Skomentuj

a ja podlaczopne mam blaupunkta gta 2100 w domu i podlaczone mam pod to pioneera ts w306c 1000watt!:)
        podlaczylem pod zaislacz AT

Skomentuj

zasilacz AT? Piekielna moc,piekielna kontrola glosnika,piekielna jakosc.

Skomentuj

prosze moderatorow o usuniecie tematu w dziale elektronika jest szerzej opisany ten temat i nie widze potrzeby zakladania drugiego tematu a tym bardziej w blednej kategrii

Skomentuj

proszę o kontynuowanie rozmowy w tym topicu :
              http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=9...bea39edd#92620
              KIVLOV, imponujące :)

Skomentuj

Czaruję...