Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki sprzet do corsy do 2 tyś??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki sprzet do corsy do 2 tyś??

siemka mam corse A zastanawiam się co wsadzić żeby naprawde głóśno grało . Podpowiedzcie jaki wzmak,woofer i głosniki warto kupic. na granie moge zainwestowac 2tys i powiedzcie czy musze kupic kondensator??

Radio juz masz?
    Glosno wewnatrz czy na zewnatrz?

Jak am cie byc slychac to:
    bagaznik:
    1wzmacniacz Boshmana ATX 990 (540 zł) i do tego 2x jakies ciekawe 30 cm glosniczki Lanzara, JBL , Ravemaster, IT, (do 800 zl moze urzywana skrzynke z glosnikami dorwiesz)
    Przod
    wzmaczniacz carpower (210zł)
    zestaw przod dzielony JBL (310zł)

Okablowanie+bezpieczniki kolo 200 zł

Jesli glosno wewnatrz to:
    Przod:
    2 x zestawy odseparowane 16 cm (kolo 600 zł) + wzmacznia 4 kanalowy (kolo 320 zł)
    Gagaznik:
    Gagaznik: Carpower 1504 (340zł) + STX 30-300-AP (170zł)
    Okablowanie i wygłuszenie:400 zł

Napisz cos o swoim doswiadczeniu w montarzu, ile mzoesz sam wykonac? obudowe? panele? czy wszytko ma byc nowe czy uzywane?

pozdrawiam i gratuluje rozpoczeia zabawy CA

Skomentuj

Ete, głupot nawypisywałeś że aż boli. wymienie tylko te najgłupsze:
      1wzmacniacz Boshmana
      glosniczki Lanzara, JBL
      przod dzielony JBL
      2 x zestawy odseparowane
      to jest wybitne :)

a moja propozycja jest taka:
      Corsa to mały samochód więc żeby osiągnąc dobre brzmienie wystarczy:
      -radio alpina seia 790* lub clairon 9175 lub 9375, jeśli wolisz nowsze modele to również te marki :) -zmiescisz sie do 500zł (uzywane)
      -przedni zestaw odseparowany 16cm. rainbow deluxe lub wersja z kondensatorem zamiast zwrotnicy ok 400zł (nowe)
      -wytłumienie i przygotowanie drzwi oraz dystanse mdf - 150zł (nowe
      -wzmacniacz 4 kanałowy firmy które można polecić ze względu na jakość/cena to xetec, helix,solid audio.. tutaj może być cena ok 500zł. (używane)
      -subwoofer na 8'głośniku w skrzyni zamkniętej IT mds 08, Focal, JL troszkę większy.. do 400zł. (nowe)
      -kable 100zł (nowe)
      razem 2050zł. około bo można szukać tańszych używanych.

Skomentuj

ja bym polecił jednak to co pisał Ete do wewnatrz bedzie soczycie miesiście i fajnie :)

Skomentuj

soczycie miesiście i fajnie
          pomyłka :) będzie marnie.. deskowato jak to jbl :) mlody1921, posłuchaj kilku autek.
          zresztą ja sie nie upieram :) róbcie co chcecie.. :)

Skomentuj

Magiku
            napisane jest ze ma byc bardzo glosno, wiec na tym sie skupilem.
            Ten wzmacnaicz Boshmana urzywa wiele ludzi startujacych w DBdrag, i ma znakomite opinie (2x 540W za 540 zl to jest cos).

Zmieszczenie 2 zestawow odseparowanych w drzwiach nie jest problemem (panele), a napewno zagra to glosno, (tymbardziej w malym autku) przegladnij sobie konstrukcje fanow techno, 2 midbasy w drzwiach to juz standard.

Nie wliczalem radia w cene bo bylo napisane ze chodzi o wzmaki i glosniki.
            Pozatym jesli ktos chce miec glosno to nie patrze na jakosc tylko SPL, a JBL w swoich odseparowanych ma najwyzsze w danych przedzialach cenowych.

Zestaw Magika jest o klase albo dwie jakosciowo lepszy od tego tego co zaproponowalem, ale czy zagra glosniej? watpie.

Mlodymlody, poczytaj jeszcze na forum tuning.pl, zanim cokolwiek kupisz musiz byc pewien czego chcesz i ze to osiagniesz, mozesz podjechac do jakies firmy CA i tez sie dopytac co zapoponuja, potem mozesz jakis pomysl tez ywkorzytac w cale nie korzytajac z ich uslug.
            Pozdrawiam

Skomentuj

Ten wzmacnaicz Boshmana urzywa wiele ludzi startujacych w DBdrag, i ma znakomite opinie (2x 540W za 540 zl to jest cos).
              ale jakosc tam zerowa więc na przód to on marny na suba owszem może być głośny.
              Zmieszczenie 2 zestawow odseparowanych w drzwiach nie jest problemem (panele), a napewno zagra to glosno, (tymbardziej w malym autku) przegladnij sobie konstrukcje fanow techno, 2 midbasy w drzwiach to juz standard.
              to głupie wydać na dwa zestawy, nie lepiej kupić jednen lepszy? aaa.. bo ja fanem techno nie jestem.. :)
              Nie wliczalem radia w cene bo bylo napisane ze chodzi o wzmaki i glosniki.
              no to jeszcze sie w moim zestawie znajdzie pare stówek na browara przy montowaniu do obalenia z tych dwóch kafli
              Pozatym jesli ktos chce miec glosno to nie patrze na jakosc tylko SPL, a JBL w swoich odseparowanych ma najwyzsze w danych przedzialach cenowych.
              nie wiem czy dobrze zrozumiałeś intencje autora, bo jednak jakiś poziom jakosci musi być zachowany.. chyba ze ma charczeć trzeszczeć i tylko walić to Twój zestaw jest ok..
              Zestaw Magika jest o klase albo dwie jakosciowo lepszy od tego tego co zaproponowalem, ale czy zagra glosniej? watpie.
              czysciej i na tym samym poziomie głośnosci.. może suba większego bym dał.. jeśli już ma być tak bardziej łupiąco-wieśniacko.. :)
              chyba kilka klas wyższy.. a cena ta sama..
              wydać kase żeby wydać? bez sensu.. juz zachować jakąś przyzwoitosc trzeba..

niech autor sprecyzuje na czym mu zależy i jakiej muzy słucha..
              będzie prosciej doradzić..

Skomentuj

mam radio sony cdx s2220.słucham głównie techno:) a co mdo skrzyni i reszty to mam sąsiada stolarza więc bidowa i montaż to nieproblem:]

[ Dodano: 2006-06-09, 18:24 ]
                aaa zapomnialem kable od wzmaka mam.

Skomentuj

Magik
                  "żeby naprawde głóśno grało " oto intencje autora,
                  Boshmena przewidywalem do bagaznika, zeby trzepal subami.
                  Jak przód jakosciowy to mozna i gorlich wsadzic, ale myslisz ze zagra to tak glosno, jak roznowaznik cenowy kilku tanszych zestawow?

Sorka mlodymlody za zasmiecanie tematu.

Skomentuj

ete myśle że ten boshman i dwie 30dziestki do tyłu bedą dobre.teraz niewiem co zrobić z tym przodem:/ co do techno lepsze jakoś czy głośność jak myślicie??(chodzi o przód)

Skomentuj

to ja proponuje 2 z 30/300/ap 2 x hbp1502 przod byle co i tak ma byc glosno :P a tak wogole to najlepiej kup sobie tube debilisi na allegro wzmak firsta i zrobi takie same zamieszanie co zestaw ete... po co wydawac kupe kasy na cos co bedzie gralo beznadziejnie?? sam chcialem 2x 30/300/ap a kupilem sobie najzwyklejszego JL i mysle ze napewno zrobilem dobrze.

Skomentuj

Przód powerbass,tył jak wyżej.Zero jakości ale głosno będzie na bank.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                          Przód powerbass,tył jak wyżej.Zero jakości ale głosno będzie na bank.
                          czyli uwazasz ze PB sa do niczego? jeszcze nie kupilem ale zamierzam kupic bk6 se strony powe bo daja mi za 1zl piersciecie/dystanse z mdf :P a duzo osob z tych pb jest zadowolona.

co do tego bagaznika to tyle powiem ze kiedys jak bylem mldoy i glupi zamontowalem sobie 4 alphardy i 2 wzmacniacze (w tym 1 dobry jak sie teraz dowiedzialem:P) i to robilo miazge, masaz plecow na przednim sieddzeniu byl gwarantowany. teraz juz z tego wyroslem i wole miec dzwiek w srodkui a nie na zewnatrz autka i to nie taki jaki daje alphard tylko cos o wiele lepszego ;] gwarantuje ze jak wstawiasz 4*25cm alpaharda w 2 skrzynie, glosniki polaczone rownlolegle na 2 wzmacniaczach 400W to cala wies cie uslyszy :)

Skomentuj

hagop, ja wcale nie twierdze że sa do niczego.Choć dźwięk z nich najwyższych lotów to nie jest.To że dużo osób jest zadolone to jeszcze nie znaczy że sa takie super hiper.Bo jak się juz zdążyłem przekonać to te "dużo osób" to 70% laicy nie potrafiący zdefiniować czego właściwie oczekują.Ogólnie dla nich jak "rypie" to jest fajnie.
                            A podałem ten zestaw dlatego że jest wytrzymały,nie dostaje zadyszki.No bo przecież ma być głośno.

Skomentuj

mlody mody..
                              to z Ciebie drą łacha na audiocarze.. nie?:)

Skomentuj

no niestety... wczoraj przeczytałem dużo na temat CA i postanowiłem zapytać fachowców:/ehh
                                magik jak mozesz poradz mi czy zakupić 2 lanzary max10 na podwójnej cewce czy 1 lanzara max 12 (nie mam zadużo miejsca z tyłu:/)
                                co do systemu przedniego to kupie Rainbow SLX 265 Deluxe

Skomentuj

kuop jedna cervin vega lub JL

Skomentuj

Czaruję...
                                  X