Witam, mam u siebie w samochodzie od jakiegoś czasu system który sam sobie zamontowałem i zestroiłem (zaprojektowałem zwrotnice), wszystko bardzo mi się podobało, ale do czasu
Chodzi o to, że chciałbym mieć ustawioną scenę, wiem że da się to zrobić pasywnie kombinując coś z fazami, dzwoniłem do kilku firm Car Audio i większość proponuje mi przejście na system aktywny z procesorem co nie bardzo mnie interesuje, bo jak pisałem brzmienie mojego systemu bardzo mi się podoba, Dwie firmy chciały zająć się pasywką, ale cena za tą usługę była dla mnie nie do przyjęcia :/ Moje pytanie jest następujące, czy ktoś wie jakim sposobem ustawić fazy w samochodzie ?? Mam dostęp do urządzenia pomiarowego opartego o program Speaker Workshop i na podstawie tego urządenia zaprojektowałem sobie zwrotnice, czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć co mam zrobić, ew. z jakich informacji skorzystać aby ustawić scenę na środku auta ?? Chodzi mi o to aby scena była idealna z pozycji kierowcy, dla pasażera może jej w ogóle nie być
)))
Pozdrawiam
Aleksander Rzepka

Pozdrawiam
Aleksander Rzepka
Skomentuj