Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gdn 18-120-6 sw....pod samo radio??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gdn 18-120-6 sw....pod samo radio??

wiatm...
    jak myslicie jak beda grac owe glosniczki pod samym radiem w aucie??
    radio ma 4x50w...mysle zrobic do nich jakas obudowe pod tylna polke...bedzie to grac jakos przyzwoicie pod samym radiem???
    prosze o wypowiedzi...tylko kreatywne bez ironi ..
    dzieki

kreatywnie poszukaj jakie radio ma realna moc :)

Skomentuj

ojej..czepiamy sie szczegolow...
      no juz tyle to dobrze wiemy ze realnie to radio ma 4 x 25w...czy 26....jak podaje producent..

[ Dodano: 2006-09-16, 19:23 ]
      mialo byc bez zgryzliwosci....

[ Dodano: 2006-09-16, 19:25 ]
      prosze o wypowiedzi

Skomentuj

moje nakamichi ma 4x47 a moc w rms przy 14,4 wynosi 17rms... nawet zeby mialo 25rms to duzo za malo dla sw tym bardziej ze on jest 6 ohm

Skomentuj

zupelnie nie da rady samo radio???nic z nich nie wycisnie??
          no to jakie podobne glosniczki dac pod samo radio???stx???(tylko nie za drogie)...

[ Dodano: 2006-09-16, 19:52 ]
          p.s. nie mam na mysli oczywiscie wycisniecie z nich bog wie jakich decybeli

[ Dodano: 2006-09-16, 20:07 ]
          a przedyskutujmy jeszcze taki wybor...mianowicie stx czy alphard?
          rowniez pod samo radio...co bedzie sensowniejsze??i lepsze??

Skomentuj

hm... nikomu nie zycze Alpharda....zdecydowanie STX jesli juz :), chociaz nie wiem cyz masz dobry pomysl, sprobuj :) i bedize wszystko jasne, tylko daj pozniej opinie na ten temat na forum, niech inni sie ucza na cudzych bledach jak cos :)

Zamieszczone przez kerad81
            ealnie to radio ma 4 x 25w...czy 26....jak podaje producent..
            mala pomylka chyba, 14-16 jak cos raczej :) 10 W a jednak robi roznice :)

Skomentuj

nie ma stxów które można podłączyć bezpośrednio pod radio , chyba że wysokotonowe ;]
              kerad81, to ma na suba być ?
              możesz spróbować arn150 jesli już bo on jeszcze jakoś może zagra przy tych 15w , ale też bez rewelacji...

Skomentuj

potraficie czlowieka wprawic w zaklopatanie heh...jestem juz skolowany totalnie...a co do popelniania bledow to od czego mam was:)??jedynie co pewne i sie potwierdza wielokrotnie w waszych wypowiedziach to ze alphard jest do...wiem co wstawic w te kropki...
                wiec zaczne od poczatku...otoz z braku glosnikow w aucie wrzucilem do kufra w akcie desperacji kolumne tonsila SAMBA 250...8om 90W...dwa glosniki GDN 16/40/1 jakas 10-atka i sopran...podlaczylem to pod jeden kanal i bylem zdziwiony ze tak to ladnie gra!!!i to przy tej impedancji!..jeden kanal a drga mi boczne lusterko:)...a co dla mnie wazne czysciutko brzmi!!!wiec chce cos zrobic na ksztalt tej kolumny bo ta w domu potrzebna:)..tylko ze pod dwa kanaly tym razem:)...po jednym glosniku na kanal..ewentualnie podobnie jak tam dorzuce potem jakas 10-atke do tego tylko nie wiem jakie glosniki uzyc...najchetniej bym kupil orginalne glosniki takie jak w tej kolumnie ale sa one troche za drogie....(sa wazniejsze wydatki:) )...wiec mysle o STX no ale nie wiem czy on tak zagra??
                wiec TAKERO to nie bedzie sub a raczej kolumna..

Skomentuj

nie obraz sie ale poroniony pomysl... to ma grac calym pasmem czy jak?? sobie dwie sztuki arx na przod i zrob subika na 2x arn 150 kazdy glosnik zasil z osobnego kanalu i ciesz sie... nie widze innego wyjscia...

Skomentuj

ja też ...
                    stxy nie nadają się do zasilania z radia - niezależnie czy to ma bćyć sub czy kolumna pełnopasmowa.
                    zrób coś normalnego , bez jakiś dziwactw.

Skomentuj

sw do samochodu jest ok jesli masz wzmaka min 50w

Skomentuj

podlaczajac glosniki do radia nieuzyskasz z nich jakiegos basu... reszta pasma bedzie grala ale bedzie problem z basem. (tzn bedzie ale nie taki jak powinien byc)
                        najlepiej to poszukaj jakiegos glosnika z duzym spl'em, lekka membrana i mala moca.
                        np stare tonsile
                        a te arx'y to wcale nie zly pomysl - kup 4szt a pozniej jakis malutki sub dolozysz...

[ Dodano: 2006-09-17, 14:46 ]
                        a co do suba to kolega wsadzil do punto tonsilowskiego suba od zestawu 1.1 (2*13cm isobaric w 6th order band-pass) i to pod radiem naprawde ciekawie gra

Skomentuj

[/quote]
                          czy te dwa glosniczki to w jednej wspolnej obudowie??czy odseparowac je wewnatrz scianka?
                          [ Dodano: 2006-09-19, 18:31 ]
                          zrob subika na 2x arn 150 kazdy glosnik zasil z osobnego kanalu i ciesz sie...

Skomentuj

daj ścianke dla świętego spokoju i dla usztywnienia konstrukcji :)
                            ale równie dobrze mogłoby jej nie być bo w basie i tak różnicy nie będzie.

Skomentuj

Ja mam podpietego tego STX-a 18 SW (kolumnę ) z braku jakihkolwiek glosnikow w aucie. Lipa, da sie sluchac ale trzeba cicho. Radio samochodowe jest duzo za slabe, galka na godzine 13-14 i slychac przestarowania nawet wczesniej.

Skomentuj

Czaruję...
                              X