Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw do vw polo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zestaw do vw polo

Witam, tak jak w temacie mam zamiar kupic do w/w auta jakis fajnie grajacy zestaw, narazie co posiadam to radio alpine 9835r chcialbym jakis dobry wzmacniacz cztero kanalowy i tu myslalem np o xetec 4G600 MKII jakis zestaw odseparowany na przod i tu nie wiem jaki no i jakas skrzynia do bagaznika, ogolnie to bralem pod uwage firme powerbass, ale nie wiem czy sie sprawdzi bo wogole jej nie slyszalem i tu moja prosba do was jest taka ze by pomogliscie mi to jakos skompletowac, ewentualnie co mam w moich propozycjach zmienic, muzyki jakiej slucham to raczej kazdej z mala przewaga na muzyke dance i dlatego tez by mi zalezalo na dzwieku dynamicznym, z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-10-25, 11:53 ]
    Widze ze na tym forum od fachowcow az sie roji, dzieki za pomoc

Ja narazie planuje też mam polówke kupiłem zabudowe do bagażnika i z przodu planuje zestaw 3 drożny infinity a w skrzynce chyba rozmiar 32 basówka też firmy infinity albo JBLa wzmacniacz jeszcze nie wiem może blaupunkta bo nie jest za drogi 4 kanałówka. Niestety przód musi poczekać aż zdobęde kase na panele a z tyłu nie mam głośnika :( ale moze pod koniec miesiąca uda mi sie go kupić radyjko mam Clariona DXZ558RMP może kiedyś wymienie na clariona z DVD i z ekranem :razz:

Skomentuj

To moze jest jeszcze jakas szansa ze nam ktos cos doradzi:)
      a masz moze jakies fotki tej twojej zabudowy do bagaznika?

Skomentuj

Re: zestaw do vw polo

Zamieszczone przez archi

[ Dodano: 2006-10-25, 11:53 ]
        Widze ze na tym forum od fachowcow az sie roji, dzieki za pomoc
        a my jasnowidze ??
        na przodz mozle lotus reference cos kolo 5,5tys zlotych
        wzmacniacz DLS A8 - Mini Four3tys,zl
        radio bym wymienil na Pioneer DEX-P90RS + korektor DEQ-P90 + ok 7tys zl
        subik na Focal WX 33 ok 3tys

ja proponuje taki zestawik...

JAK MNIE IRYTUJE SYTUACJA GDZIE KTOS NIE POTRAFI ZALOZYC DOBRZE TEMATU A POZNIEJ JESZCZE MA PRETENSJE ZE NIKT NIE POMAGA!!!

Skomentuj

ja myśle tak ->jest to małe autko to i teoretycznie mniej mocy mu potrzeba niz np w vanie lub combi :smile:
          1)wzmacniacz 5 kanały np GENESIS ->mi sie podoba jego barwa dzwięku(homogeniczna tak jakby ''sucha'')

http://www.soniadraga.com.pl/ca/?ca=...b114547426847f

2)Co do głosników to napewno niezły wybór ale sa lepsze, ja ci nie doradze inni sie lepiej znają :cool:
          ewentualnie
          http://www.caraudio-store.de/Goerlic...:10d25a1b.html

3) radyjko na bym wolał nakamichi http://www.soniadraga.com.pl/ca/?ca=839

4)sub http://www.soniadraga.com.pl/ca/?ca=415

Skomentuj

To prosze dokladniej czytac, xetec a dls to troche roznica, powerbass a lotus to chyba tez nie ten przedzial cenowy tak jak i focal za 3 tys. a jak juz mam byc tak dokladny to na wzmaka mam okolo plus minus 1500 zeta przod powiedzmy 600 zeta na suba tez cos kolo tego, no i to by bylo na tyle:)

Skomentuj

Zamieszczone przez archi
              To prosze dokladniej czytac, xetec a dls to troche roznica, powerbass a lotus to chyba tez nie ten przedzial cenowy tak jak i focal za 3 tys. a jak juz mam byc tak dokladny to na wzmaka mam okolo plus minus 1500 zeta przod powiedzmy 600 zeta na suba tez cos kolo tego, no i to by bylo na tyle:)
              Zamieszczone przez pitbull
              no to ten sub myśle moze zostac
              :smile:
              radyjko najlepiej cos jednak z nakamichi nawet 35z (taki ja mam i spisuje sie całkiem niezle )
              CO do wzmacniacza to moze byc ten XETEC 4G-600 Gravity.

Skomentuj

Zamieszczone przez archi
                Prosze dokladniej czytac... nie moge... czy zrobienie tematu jest takie ciezkie ??
                Chce zabudowac VW POLO
                1. radio juz mam alpine takie i takie
                2. co na przod w przedziale 200-500zl
                3. jakie zmacniacz 4 kanalowy przedzial 1000-1500
                4. jaki sub od 300-600zl
                muzyke to slucham taka i taka, oczekuje tego i tego od suba tego i tego, drzwi mam wyciszone/nie wyciszone, okablowanie mam/nie mam... i bylo by po klopocie
                ewentualnie moje propozycje to taki wzmak taki sub itd...

Skomentuj

dobra zaczne jeszcze raz od poczatku a wiec tak jak juz napisalem radio juz mam alpine 9835r dzrzwi bede wygluszal ale tego nie wliczamy w koszta, wzmak tak jak juz napisalem mam na mysli xetec 4G600MKII ale nie jestem pewien czy to dobry wybor( jak bym byl pewien to bym nie zakladal tego postu) myslalem tez nad steg K 4/01, co do przodu to calkiem nie mam pojecia co by moglo byc, co do suba to to samo, tak jak juz wczesniej pisalem bralem pod uwage cos z powerbass ale nie mam mozliwosci odsluchu tych komponentow ktore wymienilem i dlatego chcial bym sie poradzic kogos co ma o tym pojecie i je np sluchal, muzyki jakiej slucham to muzyka w wiekszosci dance, dlatego tez zalerzalo by mi na dobrej dynamice i mocnym brzmieniu, oczywiscie w miare mozliwosci czystym brzmieniu,jezeli slyszales cos z tego i mozesz mi cos poradzic to bardzo bede ci wdzieczny, aha okablowanie juz mam, no i wzmak ma byc 4- kanalowka, na przod 500-800zl na suba podobnie.

Skomentuj

jesli na przod masz 500-800zl to nie pakowal bym sie w pb szukal czegos lepszego
                    np dls'a R6A kozacki zestawik ale juz tyci za drogi :/ ogolnie to ciezko jest z zestawami odseparowanymi wszyscy Ci powiedza ze to jest ciezki orzech do zgryzienia
                    bo np mamy helixa blue 62 MKII i wiele osob Ci powie ze np do 400 zl nie znajdziesz nic lepszego ewentualnie duzo lepszego za 500zl kupil bym Rainbow SLX 256 Deluxe w granicach 5 stowek napewno jeden z najlepszych majac 800 poszedl bym w Focala 165V2 lub Morela Pulse 6 1/2 ktore zjedza wszystkie zestawy odseparowane do 800zl i jakby nie patrzec to juz cos z wyzszej polki... nie wiem jak ten xetec mialem cap 5.200 mkII 6 kanalowke by Xetec i we wszystkich pasmach grala bardzo dobrze tylko subik malo dynamiczny ale to bylo 1,5 roku temu i w sumie glosniki nie byly adekwatne do wzmaka :)

[ Dodano: 2006-11-02, 16:49 ]
                    na subik jakas 10 calowke Jla lub intertechnika mds10

Skomentuj

no a ze stegiem pewnie nie miales do czynienia? a mam jeszcze jedno pytanie do ciebie, zastanawialem sie nad tym zestawem ale nie wiem czy to jest ten sam model ktory wymieniles bo tu jest napisane ze to sa pulse 6 czy to sa te same co pulse 6 1/2 bo cena tu jest bardzo kuszaca http://jtp.pl/JTP/car_audio/oferta/i...1&prod_id=1617

Skomentuj

Czaruję...
                      X