Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pioneer DEH-P735R

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pioneer DEH-P735R

Witam. Pożyczyłem- oddano zepsute. Młody nie ma kasy na naprawę. Naprawa sądząc po usterce nie będzie tania, więc muszę spróbować samemu. Usterka polega na tym:
    Jak go podłączę do zasilania to wszystko świeci, dosłownie wszystko, cały panel, to co powinno być widać w danym momencie np: aktualna fala w radiu świeci trochę mocniej. Przez przypadek zwarłem masę z wyjścia chinch na sub-woofer z masą na obudowie radia i wyświetlacz wrócił do normy czyli widać to co powinno. Kto może mi pomóc w diagnozie? Aha i jeszcze jedna rzecz, Prawdopodobnie spalona końcówka mocy bo nic nie słychać- jak ją przemierzyć?? Reszta chyba dobra CD czyta płyty. Radyjko służyło mi bardzo dobrze i bardzo chciałbym przywrócić go do życia.

a. wymienic koncowki co moze byc problemem
    b. kupic wzmacniacz i ominac koncowki mocy

Skomentuj

Wybieram to pierwsze wyście. Dostęp do końcówki nie jest trudny. Potrzebuję wiedzieć jak się nazywa (symbol). Podajcie link lub ślijcie na maila. arcoos@wp.pl. Tylko czy po wymianie końcówki, wszystko wróci do normy? Będę wdzięczny za pomoc

Skomentuj

a co my jasnowidze jestesmy?? skoro dostemp do koncowki nie jest trudny to ja wymontuj... ewentualnie poszukaj schematu plytki radia i znajdz numer katalogowy... ja mialem clariona z padnietymi koncowkami mocy... koncowki kosztowaly kolo 50zl za sztuke powiedzialem dziekuje dowidzenia :)

Skomentuj

Ok. spoko. Nie unoś się. znajdę tą końcówkę w ten czy inny sposób. Generalnie chodzi o to czy po wymianie końcówki. Wyświetlacz wróci do normy. Czy może jest jakaś inna przyczyna nietypowego świecenia. Przypomnę: jeżeli radyjko jest podłączone jak producent każe świeci cały wyświetlacz, trochę mocniej świecą funkcje które aktualnie działają czyli jeśli leci radio to mocniej świeci wyświetlana fala. Gdy zetknę masę czyli czarny kabel dodatkowo do masy głośnika np: wyjście na sub, wyświetlacz wraca do normy.

Skomentuj

szczerze to masz problem :( ja bym oddal do serwisu bo to troszke bardziej smierdzi niz moglo by sie wydawac :/ sprawdz na innej instalacji... i nie stykaj masy z masa od glosnika :)

Skomentuj

Męczyłem to wczoraj do 1.00 w nocy, wszystko wskazuje na to że za cały bałagan odpowiedzialny jest TDA 7386. w poniedziałek dostanę układ jesli to to. Jak go wymienię i będzie wszystko ok. to potwierdzę na forum

[ Dodano: 2006-11-11, 16:48 ]
              Wymieniłem końcówkę mocy, ale dalej dzieje się to samo. Wyświetlacz dalej świeci cały, przy wyłączonym radiu świecą klawisze. Poprawiło się tyle że w głośnikach słychać buczenie. Pomóżcie co jeszcze mogło się stać.

[ Dodano: 2006-11-11, 17:24 ]
              Aha jak wrzucona jest płyta CD wyświetla ERROR-A0 :sad:

Skomentuj

Czaruję...
              X