Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czym sie one roznia?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czym sie one roznia?

Witam chcial bym sie was zapytac czym sie roznia glosniki niskotonowe 2+2ohm od np 2+4ohm i od 4ohm, czy do kazdego glosnika potrzebny jest inny wzmacniacz czy nie ma to zadnego znaczenia, no i pod wzgledem dzwieku czy bedzie jakas roznica z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam

ale o co Ci chodzi?? nie ma identycznych glosnikow ktore beda sie roznic tylko oporowoscia cewki... chociarz sa blizniacze konstrukcje jak moj JL 2x2ohm i wersja 2x4ohm chodzi o to zeby ulatwic ludziom zycie... ja mam 2x2ohm podlaczone w 4 ohm a gdybym mial dwa takie glosniki to polaczyl bym je w 1 ohm kazdy i razem mial bym 2ohmy.... chodzi o to ze kupujesz np monobloca stabilnego od 1ohm i podlaczasz takiego jl'a w konfiguracji 1ohm zeby zyskac na mocy... proponuje poczytac jakies artykuly

Skomentuj

ok michone, to powiem konkretniej, chodzi mi o glosnik JL 2+4ohm i nie wiem czy wystarczy mi do tego glosnika wzmacniacz czterokanalowy xetec 4g 600mkII tylko chcial bym tez aby zasilal on tez zestaw przedni, glosnik ten ma 300 watt rms a wzmak w mostku 380 watt rms, co ty na to?

Skomentuj

Zamieszczone przez archi
        JL 2+4ohm
        ?? czyli że jaki? dwie cewki? jakie? nie kumam :/

Skomentuj

dokladnie mowiac to o ten glosnik mi chodzi http://jtp.pl/JTP/car_audio/oferta/i...3&prod_id=1455

Skomentuj

dokladnie mowiac to o ten glosnik mi chodzi http://jtp.pl/JTP/car_aud...43&prod_id=1455
            ale tu jest 2x4 ohm

Skomentuj

Archi tu chodzi o to, ze głośnik ma dwie cewki i każda ma po 4ohm.
              I jeśli głośnik ma podwójne wejście to jeśli chcesz to możesz szeregowo zrobić go na 8ohm lub równolegle na 2ohmy, ale to już chyba zależy od wzmacniacza (na których nie znam się zbytnio :) )

Skomentuj

musial bys albo miec dwa takie glosniki zeby miec 4 ohm albo wzmacniacz stabilny od dwoch ohm... jest jeszcze opcja zasilenia kazdej cewki z osobnego kanalu jednak sygnal musi byc mono zeby nie zjarac cewek...

Skomentuj

Czaruję...
                X