Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik 10cm.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik 10cm.

Witam.
    Pracuję obecnie nad projektem oldschoolowego audio do autka i poszukuję dobrego głośnika nisko-średnio tonowego 10cm. Dlaczego 10cm? Ano dlatego, że ma wejść w oryginalne miejsce w desce. Na upartego upchnąłbym tam jakoś 13cm free-air i z wyborem nie byłoby problemu, ale pomyślałem, że lepiej dać tam 10cm z własną komorą (mogę przeznaczyć na nią 2l odejmując od tego głośnik). Warunkiem (oprócz zalecanego litrażu) są wytrzymałe na warunki samochodowe membrana i zawieszenie. Na razie moim faworytem jest GDN 10/30/2,8, ale piankowe zawieszenie troszkę mnie zniechęca - może niepotrzebnie :???: ). Pewnym utrudnieniem w wyborze jest też to, że zazwyczaj sprzedaje się komplety, a mnie potrzeba jednej sztuki. Cena? No cóż, do 30zł. Więcej nie ma sensu pchać w gadżet :wink:

a po co ci jeden glosnik? bedzie robil za "suba" czy jako jedno kanalowe stereo :P i tak obie opcje to poronione pomysly

Skomentuj

Będzie współpracował z monofonicznym radioodbiornikiem. Wysokotonówkę już mam, teraz czas na resztę pasma.

Skomentuj

arn 116 od TVM-a.
        Akurat w 2l zagra i to nienajgorzej nawet.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pepek
          a mnie potrzeba jednej sztuki
          hehe a ja juz myslalem ze do centra :P

Skomentuj

Czaruję...
          X