Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Duży problem jak dla mnie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Duży problem jak dla mnie

Mam radio Sony CDX-F7500 . Mam problem bo zdarza się że przy zwiększeniu głośności radio gasnie na chwile i za chwile się włacza. Znajomy mówił mi że kable zasilające mam za cienkie. Pytanie:
    Jakie grube kable dać do radia. Chce bezpośrednio z akumulatora podłaczyć. Trzeba dawać bezpiecznik jak tak ta jaki?
    PROSZE O POMOC bo bardzo mnie to wkurza jak daje głośniej a tu lipa :cry:

watpie zeby to bylo z powodu kabli, jeszcze zalezy w jakim samochodzie, bo radio nie pobiera az tak duzo pradu. jezeli bedziesz ciagnol kable bezposrednio z aku to obowiazkowo musi byc jakis bezpiecznik.

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
      watpie zeby to bylo z powodu kabli, jeszcze zalezy w jakim samochodzie, bo radio nie pobiera az tak duzo pradu. .
      Mówiono mi że masa mi może gdzieś dobrze nie stykać. Raz styka to gra ok innym razem nie i sie wyłacza.
      Co jest?

Skomentuj

jakie maz grube kable?

Skomentuj

Kable sa takie jak z instalacji fabrycznej . chyba... :smile: Chc ewymienić na nowe grube i bezpośrdenio z aku poprowadzić. tylko jak grube mają byc?

Skomentuj

daj głośnikowe 2.5 mm kw i nie zapomnij o bezpieczniku przy aku.
            Ale może to nie wina kabli tylko np obluzowanej wtyczki przy radiu czy np jakiegoś "przegiętego" kabla ?
            Mierzyłeś spadki napięcia przy radiu ?

Skomentuj

Jaki dać bezpiecznik?

Skomentuj

5A to chyba maks...

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                  5A to chyba maks...
                  :shock: to jakie Ty masz radio??
                  nowe radia z wyzszej polki maja wbuowane bezpieczniki rzedu 20A :!:

Skomentuj

20 A ? wzmacniacz 150rmsu ma taakie bezpiecznik... moge sie mylic... ale nie przesadzajmy 20Ax13,8V to daje pobor rzedu 280w...

Skomentuj

20A jak 20A , ale średnio są conajmniej 10A, zwykle 15A.
                      Weź pod uwage że w radiu masz 4 BTLe które są prądożerne,
                      do tego sam napęd też nieco pobiera - zobacz ile komputerowe CD pobierają proądu :P

Skomentuj

Czyli jak dam bezpiecznik 15 A pod moje radio Sony CDX f-7500 to wystarczy? jaki dać bezpiecznik(rodzaj obudowy)? Rurkowy czy płytkowy? Jest jakaś różnica?

Skomentuj

Zamieszczone przez Areek
                          Czyli jak dam bezpiecznik 15 A pod moje radio Sony CDX f-7500 to wystarczy?
                          daj taki sam jaki masz bezpośrednio przy radiu, żeby wykluczyć wszelkie wątpliwości :)
                          Zamieszczone przez Areek
                          Rurkowy czy płytkowy? Jest jakaś różnica?
                          nie ;]

Skomentuj

ja bym sprawdził kostke dochadzaca do radia i kabel masowy bo to pewnie jego wina

Skomentuj

Czaruję...
                            X