Chce rozbudowac obecne car audio w Daewoo Nexi sedan
Obecnie jest :
Przód 10cm na podszybiu odcieta dolna czesc pasma + wysokotonowe
Tył 2X Alphard Lw650 odciecie od 200Hz
Wszytsko zasilane radiem.
No i czas na rozbudowe:
kupiłem głosnik 10" na suba i wzmacniacz MAGNAT ROCK 6000.
I tu pojawia sie problem czy zrezygnować z tylnej półki i kupić jakieś lepsze głosniki 10cm na podszybie i to wystarczy do suba.
czy zostawić tak jak jest tylko zasilic wszytsko wzmacniaczem + sub w bagażniku ???
W nexi nie ma możliwości wsadzenia głosników w drzwi a ja nie mam za bardzo ochoty i mozliwiści aby robic panele drzwiowe (samochód stoi pod blokiem i nie chce tam przy nim grzebac).
Nie wiem czy 10cm i wysokotonowe wystarcza do suba
Nie wiem tez czy te alfredy na tylnej półce nie beda przeszkadzac.
No chyba zeby na te podszybie da sie wcisnąć cos wiekszego i to rozwiąże problem.
Co byscie proponowali ??? łatwiej bedzie mi chyba wykonać nowe słubki boczne na przód niż bawić się z całymi drzwami.
Calosc ma byc podłączona do wzmacniacza w ten sposób:
kanał 1 i 2 wzmacniacza -> przód
kanał 3 i 4 mostek -> subwoofer
A i jeszcze jedno, jako ze wzmacniacz bedzie zasilal calosc samochodu gdzie go najlepiej umiescic w bagazniku czy gdzies w kabinie ?? a jak w kabinie to gdzie ??
Czekam na propozycje
Obecnie jest :
Przód 10cm na podszybiu odcieta dolna czesc pasma + wysokotonowe
Tył 2X Alphard Lw650 odciecie od 200Hz
Wszytsko zasilane radiem.
No i czas na rozbudowe:
kupiłem głosnik 10" na suba i wzmacniacz MAGNAT ROCK 6000.
I tu pojawia sie problem czy zrezygnować z tylnej półki i kupić jakieś lepsze głosniki 10cm na podszybie i to wystarczy do suba.
czy zostawić tak jak jest tylko zasilic wszytsko wzmacniaczem + sub w bagażniku ???
W nexi nie ma możliwości wsadzenia głosników w drzwi a ja nie mam za bardzo ochoty i mozliwiści aby robic panele drzwiowe (samochód stoi pod blokiem i nie chce tam przy nim grzebac).
Nie wiem czy 10cm i wysokotonowe wystarcza do suba
Nie wiem tez czy te alfredy na tylnej półce nie beda przeszkadzac.
No chyba zeby na te podszybie da sie wcisnąć cos wiekszego i to rozwiąże problem.
Co byscie proponowali ??? łatwiej bedzie mi chyba wykonać nowe słubki boczne na przód niż bawić się z całymi drzwami.
Calosc ma byc podłączona do wzmacniacza w ten sposób:
kanał 1 i 2 wzmacniacza -> przód
kanał 3 i 4 mostek -> subwoofer
A i jeszcze jedno, jako ze wzmacniacz bedzie zasilal calosc samochodu gdzie go najlepiej umiescic w bagazniku czy gdzies w kabinie ?? a jak w kabinie to gdzie ??
Czekam na propozycje
Skomentuj