Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub do 1200 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub do 1200 zł

Witam!

Mam do dyspozycji wzmacniacz Hifonics Brutus BX 1500 D MK II o mocy 600 W RMS przy 4 Ohm. Mam dylemat z subem. Co wybrać? Coś gotowego czy kupić przetwornik badź dwa i samemu obudowe zrobić?

Głównie sucham r'n'b, house, techno. Wóz to VW Golf 3. Ograniczony jestem budżetem - jak w temacie 1200 zl i miejscem w bagażniku (cały do dyspozycji).
    Czego oczekuję? Jakości niskich tonów - hi end to nie będzie - bass ma być miękki. Nie mam w naturze nagłaśniać mojej dzielnicy.

Dodam jeszcze jednostka sterująca clarion DXZ 668, front Focal 165 KF, wzmak na front Audison SRX4 + kondensator. Umiejętnosci manualne i narzędzia posiadam gorzej z czasem na ewentualne wykonanie obudowy.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Phase Linear Alliante SI 12 :)
    choć myślę, że przy takiej kasie to pojechać do warsztatu CA na odsłuchy to można by było..

Skomentuj

zastanawiam się głównie nad dwoma subami (gotowymi) Emphaser EBP 112 Neo kosztuje około 2000 zł ale za połowę tej kwoty można czasem trafić na ebay http://www.autoradio.poznan.pl/emphaser/ebp112neo.htm

Lub nad Hifonics ZS 12 BP-L
      http://www.caraudio-versand.de/shop....=art&id=111889

Rozważam również Phase Aliante 12 SI. Tutaj mały problem miałbym ze zrobieniem obudow z braku czasu. Może ktoś wie gdzie się mieszczą firmy na śląsku, które byłyby w stanie wykonać prawidłową obudowe. Chyba że któryś z Was podjąłby się tego? Chodzi mi o profesjonalne wykonanie bez świstów kanałów br - zakładając że bedzie to obudowa br.

Skomentuj

Dr.Watson, Alliante w BR? nie..
        ten Phase to naprawde (ostatnio) bardzo chwalony głośnik, zagra bdb.

jeśli chodzi o większe miesko to proponuje sie rozejrzeć za focalem.

a tak w ogóle to proponuje odwiedzić stronę www.audiocar.pl i tamtejsze forum rozwieje wiele Twoich rozterek.. znajdziesz tam temat w którym dużo napisano o njlepszym subie ostatnich lat :)

powiedziałem już chyba wszystko.

Skomentuj

Czaruję...
        X