Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy to ma jakiś sens :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy to ma jakiś sens :)

witam,

z zakupem porządnego suba musze sie wstrzymać kilka miesięcy ale teraz potrzebuje coś co byłoby namiastką basu, oczywiście chodzi także o finanse. Wymyśliłem sobie żeby podłaczyć pod samo radio 2 głośniki tonsil 20/40 4 Ohm, oczywiście w skrzyni. Czy to ma jakikolwiek sens? Radio nie będzie miało problemu z napędzeniem tego?

dodam tylko że mam zestaw przedni odseparowany i wygłuszone drzwi tylko brakuje mi czegoś co przypomina bas :)

radio ma ok. 18W RMS mocy..
    jak dobrze zawieje to ma z 18,5W.
    sam sobie odpowiedz czy bedzie ok.

Skomentuj

obecnie braciszek zabral mi jednego ARN226 do samochodu i podlaczyl pod radio. troche to uzupelnilo od dolu 10cm glosniczki ale zadna rewelacja. kolegi 16tki w drzwiach graja lepiej

Skomentuj

nie ma! ..wydasz "kase w dupe psu"

Skomentuj

Jak chcesz coś co będzie dudniło(nic innego bez urzycia porządnego głośnika i wzmaka nie uzyskasz) to kup DW100K i daj go do obudowy 30-40l zamknięta. U kumpla na samym radiu w tipo dawało to rade(radio to najtańszy panasonic na mp3), głośnik podłączony pod jeden z tylnych kanałów.

Skomentuj

pekape, lepiej poczekaj , przemęcz się i nie rób takiej kupy...
            Tym bardziej że 20 40 nie bardzo się na suba nadają - delikatnie mówiąc.

Skomentuj

pekape, jak chces cos pod radio to polecam sub od tonsilowskiego zestawu sub-sat 1.1
              podlaczylismy go juz kilka lat temu w samochodzie pod radio i okazalo sie ze efekt jest zadowalajacy. nie mozesz liczyc na latanie blach ale basik jest calkiem przyjemny... jak na mozliwosci radia

Skomentuj

Czaruję...
              X