Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa Suzuki Swift GTi mk2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa Suzuki Swift GTi mk2

Po pierwsze to witam. Od pewnego czasu przeglądałem to forum no i sie wkoncu zarejestrowalem.

Chcialbym jakies sugestie na temat zabudowy malego hatchbacka Suzuki Swift GTi 1991r. Obecnie posiadam z przodu 9cm glosniki Alpine (modelu nie pamietam) w seryjnych otworach pod przednia szyba (moga chyba 10cm wejsc).
    W tylniej polce mam elipsy JBL CS396 podlaczone pod wzmacniacz Caliber CA 504N o mocy RMS 4x 50W/ 4Ω (zmostkowane 2x 150W).

Basik z tego zestawu jest calkiem przyjemn ale troche mi malo.
    Bagaznik jest plastikowy i niewielki.

Nie wiem czy powinienem wylazyc bagaznik jakims materialem czy moze zastanowic sie nad kupnem skrzyni...

...cena gra tu drugorzedna role, wazniejsze jest zeby to przyjemnie gralo ale nie jestem audiofilem...

MKV, na poczatku musisz okreslic max kwote jaka mozesz wydac bo zaraz zaproponuje ktos ScanSpeaki lub Focale...

napisz jeszcze jakie masz radio??

obawiam sie ze bez dorobienia panelu na drzwi sie nie obejdzie

co to bagaznika to faktycznie dziwaczny tam jest. ja bym zabudowal skrzynie jako podloge tak zeby sie podniosl jej poziom...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      MKV, na poczatku musisz okreslic max kwote jaka mozesz wydac bo zaraz zaproponuje ktos ScanSpeaki lub Focale...
      kwota... powiedzmy max 1000zl nie jest to scisla granica, interesuje mnie np co dobrego mozna zrobic do tej kwoty i okolo niej

napisz jeszcze jakie masz radio??
      Pioneer DEH-4700

obawiam sie ze bez dorobienia panelu na drzwi sie nie obejdzie
      tez tak myslalem wlasnie, a gdzie mozna zamowic zrobienie takich paneli lub jak je samemu zrobic??

co to bagaznika to faktycznie dziwaczny tam jest. ja bym zabudowal skrzynie jako podloge tak zeby sie podniosl jej poziom...
      tzn ile by taka skrzynia podniosla podloge bagaznika?? Zastanawiam tez czy to ze mam butle z gazem zamiast kola ma tu jakies znaczenie ??

Skomentuj

zakladajac ze radio zostaje to ja bym sie pokusil o helixy blue 62 + wzmak alpinki ~ ok 500zl i do tego itmds 08 + drugi wzmak alpinki calosc spokojnie w 1000 sie zmiescisz. Ewentualnie jakis wzmak z serii mrp 4 kanalowy cos 2x50 + 120 rmsu.

Skomentuj

Zamieszczone przez MKV
          gdzie mozna zamowic zrobienie takich paneli lub jak je samemu zrobic??
          najlepiej jak sam to zrobisz. jak to sie robi to musisz sobie sam poszukac bo ja obecnie nie dysponuje linkami do tutoriali...

Zamieszczone przez MKV
          ile by taka skrzynia podniosla podloge bagaznika
          w przypadku glosnika polecanego przez michone, to bedzie jakies 10cm. tylko ze ten glosnik potrzebuje tak smiesznie malej budy ze taki zabieg by sie mijal z celem

Zamieszczone przez MKV
          mam butle z gazem zamiast kola ma tu jakies znaczenie ??
          jedyny problem to dostep do niej ktory trzeba zapewnic w trakcie badan technicznych...
          spotykalem sie z obawami ludzi czy subwoofer nie zagrozi butli (chodzi o drgania itp)
          taka butla jest najmocniejszym elementem w calym samochodzie!!

Skomentuj

Radio moze zostac ale jesli myslicie ze nie ejst to najlepsze rozwiazanie to zmiana jak najbardziej moze wchodzic w gre...

[ Dodano: 2007-03-26, 21:00 ]
            Poniewaz nie mam obecnie czasu i najwczesniej bede mial mooooze w wakacje to gdzie byscie polecali w Warszawie lub w okolicach jakies miejsce gdzie robia odpowiednie panele do drzwi a najlepiej od razu z zamontowanie glosnikow ??

Skomentuj

Czaruję...
            X