Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio do 500 zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio do 500 zł.

Witam,

niestety mój poprzedni post popadł w zapomnienie i nikt nie udzielił mi KONKRETNEJ odpowiedzi. Szukam radyjka do 500zł z MP3, żeby miało dwie pary 4V RCA, z regulowanym wyjściem na subwoofer i porządnym przetwornikiem np. 24 bitowym :)

Wzmacniacz na dzień dzisiejszy postanowiłem kupić BLAUPUNKTA THA 280, lecz bardziej byłbym zadowolony z monoblocka, który byłby bardziej stabilny. Jest szansa zakupu jakiegoś do 300zł?

Pozdrawiam i liczę na konkrety :)

konkretów co do mp3 nie oczekuj (przynajmniej ode mnie - ja bym kupił alpine 5906 i dorobił line in z buforem żeby móc podłączyć mp3player'a)
    konkretny wzmacniacz do 300zł monoblock? hmm.. tylko soundstream mi przychodzi do głowy (nie angina!)
    to z konkretów byłoby WSIO

Skomentuj

Hej ja także dołączam sie do tematu. Od kilku dni wetuje allegro, odwiedzam saturny, media markty itd. Po wstępnej weryfikacju mam dylemat pomiędfzy dwoma modelami. Pewnie niektórzy mnie zjadą za jedną z firm ale uważam ze to ciekawe radio.
      - Pierwszy kandydat to JVC kd-g722(721). Posiada port usb, czyta mp3/cd/. Ma sterowanie subem i 3 pasmowy korektor. Wykonanie średnie, jakość plastiku pozostawia wiele do życzenia, a lakierowane pokrętło wygląda jak chińska tandeta. Co do dźwięku wiele osób sie zachwyca i poleca te radio właśnie ze względu na brzmienie. Od siebie dodam jeszcze ze wolno czyta z usb. Cena 529zł ( alledrogo.pl)
      - Drugi kandydat to Sony( tu pewnie niektórzy znawcy sie zburzą) CDX -GT414(410)
      Te radio także posiada port USB i czyta cd/mp3. Dodatkowo ma jeszcze wejście aux na panelu przednim. Wykonanie moim zdaniem jest dużo lepsze ( mniej odpustowe ) niż w przypadku JVC. Nie ma zbędnych wodotrysków, ale posiada wiele funkcji. Sterowanie subem, jedno wyście RCA ( na przełączane tył/sub) filtr dolnoprzepustowy no i regulacje głośnością suba. Fajnym i przydatnym bajerkiem jest zegarek, który pojawia sie na wyświetlaczy jak wyłączymy radio. Z usb czyta dużo szybciej niż JVC. Jest tańsze 468 zł (alledrogo.pl)
      Wiem ze firma sony nie robi dobrych radioodbiorników samochodowych, ale jednak kusi mnie ten model swoją funkcjonalnością i dobrą ceną. W sklepie nie dostrzegłem znaczącej różnicy między tymi modelami w brzmieniu. Z JVC mam dobre i złe doświadczenia. Kiedys miałem kaseciaka i brzmiał bardzo fajnie, ciepło i przyjemnie. Niestety w wakacje siorka zakupiła sobie model 521 ( w anglii) i na każdej dziurze była inna piosenka. Troche mnie to przeraziło. A o porysowanych płytach mozna było zapomnieć( nawet orginalnych) nie wiem czy to tylko ten model z UK tak ma, ale zraziło mnie to do firmy JVC dosyć mocno.

Pomóżcie cos wybrać, może macie doświadczenia z tymi modelami.
      Pzdr Devolt

Skomentuj

Zamieszczone przez devolt
        Wiem ze firma sony nie robi dobrych radioodbiorników samochodowych
        robi, jeden.. :)

Skomentuj

Można wiedzieć jaki ??

Skomentuj

sony c-90

Skomentuj

A co sądzisz o tych modelach w moim poście?? Aktualnie skłaniam sie ku temu soniaczowi.

Skomentuj

devolt, nie słyszałem tych konkretnych modeli które wymieniłeś ale mp3 i usb nie przemawiają do mnie wogóle. Dla mnie bazar i kiszka, nie kupie w życiu, nigdy masówki dla słuchających oczami nie będą grać jak powinny..

jeśli szukasz bazarowych nowinek to na pewno powinieneś kupić któreś z nich.\
                jeśli szukasz jakości to błądzisz.

pzdr.

Skomentuj

Lubie dobrą jakość dźwięku, ale bez przesady, samochód to nie sala koncertowa. Mam w dumu dobry sprzęt i tu sie relaksuje sluchając ulubionych płyt. Wiem ze Alpina robi super sprzęty czy Clarion. Ale i tak za większą część brzmienia odpowiadają dobrze dobrane głośniki. Poprzednie radio które sprzedałem to był stary poczciwy Clarion 418r na CD jedyne co mi utkwiło w pamięci po tym radiu to tony walających sie płyt po samochodzie...które i tak sie porysują i będą bez użyteczne... Radio ma tylko umilać podróż, ewentualnie popijawy przy grilu a po paru głębszych nikt nie odróżni czy to gra mp3 czy Cd audio. Pomysł z USB jest bardzo dobry moim zdaniem. Wiadomo ze Mp3 to gorsza jakość, ale zawsze moge włożyć sobie płytke Cd-Audio z ulubionym zespołem. A nagrywać płyty z przemijającymi hitami szkoda czasu. Z Usb nic nie przeskoczy. Świat idzie do przodu i nie da sie tego ominąć. Przy dzisiajszych cenach pamięci Flash ( kingston 1 gb 32zł) jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie.
                  Dodatkowym atutem jest to że mozesz ładować akumulatory wielu urządzeń z usb np telefon, słuchawki bluetooth, mp3 player...itd
                  Czekam na jakieś konkretne argumenty przeciw temu rozwiązaniu. Bo to ze bazar i kiszka to nie jest argument. :???:

Wracając do tematu to czy moze masz jakies doświadczenia z podobnymi modelami np sony cdx - gt 310 bo to chyba to samo tylko bez usb.

Pzdr Devolt

Skomentuj

Czekam na jakieś konkretne argumenty przeciw temu rozwiązaniu. Bo to ze bazar i kiszka to nie jest argument.
                    konkretnym argumentem przeciwko mp3 i usb będzie zaskakująco niska jakość muzyki, którą ja, w przeciwieństwie do Ciebie cenię sobie bardziej niż tonę płyt (zmieniarka rozwiązuje problem) i ładowanie komórki (ładowarka samochodowa rozwiązuje problem)
                    dla mnie radio ma mieć dobre brzmienie.
                    reszta nie ma znaczenia
                    pzdr

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                      Czekam na jakieś konkretne argumenty przeciw temu rozwiązaniu. Bo to ze bazar i kiszka to nie jest argument.
                      konkretnym argumentem przeciwko mp3 i usb będzie zaskakująco niska jakość muzyki, którą ja, w przeciwieństwie do Ciebie cenię sobie bardziej niż tonę płyt (zmieniarka rozwiązuje problem) i ładowanie komórki (ładowarka samochodowa rozwiązuje problem)
                      dla mnie radio ma mieć dobre brzmienie.
                      reszta nie ma znaczenia
                      pzdr
                      tez w to nie wierzylem sluchajac sonek jvc czy pionierkow :P ale jak mnie na forum namowili na nakamichi ktore jest tylko przedsmakiem Hi-Endu to wiem co znaczy jakosc dziweku. Nawet moji nieosluchani znajomi odrazu zauwazyli ze z przymusu zamienilem naka na prawie najwyzszy model pionieera ze starej serii...

Skomentuj

Czaruję...
                      X