Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebne dosc tanie 250-300Rms 4ohm..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebne dosc tanie 250-300Rms 4ohm..

Potrzebuje jakiegos klocuszka do zasilenia swoje JL :/ myslalem ze dam mu 180rms z phonocara a na przod dam sonke xm4040 w mostkach... Jednak te 180rmsu to zdecydowanie za malo :( bas jest jakis taki bez emocji... moze to wina leciwego radyjka, moze kabli bo musialem dac prowizoryczne 2x 2,5mmkw na zasilanie i taki sam do glosnika... Mysle jednak nad daniem tego phonocara na przod 2x60rmsu (wczesniej u klienta napedzal esk165) a na suba bym potrzebowal cos w miare taniego...

myslalem nad hpb602 ale to moze byc zamalo... moze blaupunkt tha 280?? ponoc BP dobrze sobie radza w basie...

górna granica to 350zl moze byc uzywka...

ja sluchalem 12W3 tez na malej mocy i mnie bardzo rozczarowal. z tych 2 to bym zaryzykowal blaupunkta. faktycznie BP w basie sobie niezle radza (oczywiscie sa wyjatki) np GTA450 ktory ma ledwie 50W na kanal potrafil ladnie wysterowac R10 ktory lubi moc...

Skomentuj

michone, uderz do Irka - może uda się kupić za tą kase CP 1502.

Skomentuj

wczesniej go podlaczalem u znajomego pod 200rmsu i nawet przyjemnie gra z tym ze glosnik byl w bagazniku sedana u mnie dzisiaj byl na tylnim siedzeniu i zauwazylem ze ma jeszcze przeswity powietrza :/ dostalem filcowe maty wygluszajace to w budzie zmienie wygluszenie z starego swetra w ponczosze na te maty, uszczelnie obudowe. Powiem jeszcze ze na gainie powiedzmy do 30% basik jest sympatyczny ale powyzej tak jakby brakowalo mocy :/

czy moze byc to wina cienkich przewodow?? przygasalo led ready i radio ;/ co do CP 1502 to nie wiem czy te 500rms to nie za duzo dla glosnika ktory ma 250rms...

Skomentuj

kable masz rzeczywiście lipne...

Zamieszczone przez michone
          co do CP 1502 to nie wiem czy te 500rms to nie za duzo dla glosnika ktory ma 250rms...
          400w ma ;] Myślę że nadmiar mocy to problem mniejszy niż jej niedomiar.

Skomentuj

michone, a co za problem zeby potencjometr od wzmocnienia na mniej ustawic. dorwiesz mocniejszy gosnik i bedzie na czym testowac

Skomentuj

ja wlasnie dosc tanio zalatwilem sobie jbl decade da1002, ma on w mostku przy 4R 340W, i stabilny przy 2R, narazie gral pod nim jakis lipny kenwood i powiem ze bardzo ladnie sobie z nim radzil. moze poszukaj czegos takiego??

Skomentuj

michone, szukaj mtx'a !! amerykańskie waty - bardzo bardzo fajne wzmaki :) i niedrogie

Skomentuj

mtxa kupic na allegro to trzeba miec szczescie :/

Skomentuj

Czaruję...
                  X