Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak i gdzie zamontować głośniki w kaszlaku????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak i gdzie zamontować głośniki w kaszlaku????

!!!WITAM!!!
    Mam 26LETNIEGO :mrgreen: kaszlaka, tzn MALUCHA i mam problem bo kieszonka z radia nie jest pod wymiar teraźniejszych radii i gdzie dać głośniki.
    Może ma ktoś jakieś pomysły, lub już na własnej skórze przetestował jakieś miejsca na głośniki.
    Nawet może fotki można by dać z tymi głośnikami.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!SERDECZNE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

glosniki najlatwiej umiescic na polce z tylu a jezeli masz troche zdolnosci to w drzwi (tak jak hellrider - poszukaj opisu tutaj). jezeli chodzi o suba to chyba do wyboru masz tylko 2 miejsca: kanapa lub bagaznik. jezeli chcesz montowac do bagaznika to niestety trzeba blache ciac :twisted:

Skomentuj

Ja właśnie się zabrałem, za zabudowę w drzwi

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
        Ja właśnie się zabrałem, za zabudowę w drzwi
        To może przesłał byś jakieś fotki na forum z montażem w dzwiach????
        JESTEM BARDZO CIEKAW JAKIE ROZWIĄZANIE WYBRAŁEŚ

Skomentuj

Tylko nie wierc dziury w tylnej pólce.
          Prawidłowo umesc głosniki w drzwiach.
          Najlepsze miejsce dla syba to bagażnik.
          trzeba wyciąć otwór w blasze nad pedałami.
          Przykręcic na to wiorówkę (18mm) z otworem wielkośći górnego zawieszenia woofera.
          uszczelniasz silikonem wszelkie szpary pomiedzy blacha a wiorówką.
          przykręcasz głosnik.
          Gra naprawdę fajnie.
          Mocny bas którego nie widać w kabinie (mam tutaj na mysli wszelki pomysły w stylu wkładania do malucha na tyną kanape pełnowymiarowych kolumn głosnikowych.
          Rozwiazanie któe proponuje osobiście przetestowalem na swoim maluszku.
          Efekt jest naprawde dobry.
          polecam

Skomentuj

ogolnie nie powinno byc problemow jezeli chodzi o naglosnienie jedynym problemem moze byc to ze maluch to maluch i ciezko cokolwiek gdziekolwiek zmiescic :)
            polecalbym pokombinowac i niskotonowca np na polke z tylu a z przodu jakis odseparowany :)

Skomentuj

ditomek, wszstko jest spoko, ale jesli ktos ma lub mial puknietego maluszka w przod.. to nie ma ciula zeb sie nie llo podczas deszczu do bagaznika. w zimie czesto w bagazniku mamy tez bialo.... Wiec uwazajcie sobie z tymi subami pod maską......

Skomentuj

Witam.
                Jakiś czas temu robiłem u siebie w maluchu panele na głośniki. Miejsce które wybrałem to nadkola. Cała trudność polegała na tym, że całą konstrukcję musiałem wykonać z żywicy. Dosyć drogo mnie to wyszło, nie licząc włożonej pracy, ale w połączeniu ze wzmacniaczem sony i głośnikami blaupunkt velocity, gra naprawdę ślicznie. Niestety sens słuchania jest taki, że najlepiej się to robi podczas postoju, z oczywistych względów. Ale to był mój początek z zabudowami z żywicy, co zresztą wyszło naprawdę ładnie. Postaram się niedługo zamieścić kilka fotek.

Skomentuj

Jak wszystko skończę zapodam sesyjkę zdjęciową, czekam na radyjko i wszystko lutuję

Skomentuj

eXe, ja czekam na wzmak i glosnik,,,, Tez zapodam sesyjke... <lol> tylko cholera wile ile mi zejdzie zabudowal tyłu...

Skomentuj

Czaruję...
                    X