Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa do Alphard LW1200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w tych tanich skrzyniach maja paskudne b-r z malym kolnierzem. poszukaj b-r 7cm z duzym kolnierzem (11cm zewnetrznej) i jakos go wklej. dolozysz kolanko z PCV i spokojnie zejdziesz ponizej 40Hz

jak zestroisz skrzynke nizej to bas przycichnie ale nie bedzie stukal ale zejdzie nizej, no i najwazniejsze glowa nie bedzie az tak szybko bolala

Skomentuj

Więc tak skrzynia jest wykonana z płyty 18mm. Sciany boczne są trapezami pozostałe prostokątami. Wymiary szerokość 51cm wysokość 35cm głębokość na górze 21cm na dole 30cm. Wyliczyłem że skrzynia bez głośnika ma pojemność 36332,1 cm3 czyli około 36L. Rura bass-reflex zaczyna się około 15 cm od tylnej ścianki czyli można ją przedłużyć o około 5cm, tak jak pisaliście. I teraz co najlepiej zrobić? Wstawić dłuższy br o takiej samej średnicy? Czy może o mniejszej średnicy? Czy najlepiej wogóle inną skrzynię?

Skomentuj

a to co podają na stronie jest z palca wyssane.
        Głupot nie pisz jak nie wiesz.Paramole podaje szeryf,w zależności od humoru.I to jest niestety prawda.Sprawdzone organoleptycznie :mrgreen:

Skomentuj

gajoss: w 36 litrach brutto chcesz zeby ci 12' zagral? toz on ma do dyspozycji pewnie z 30 litrow, jesli nie mniej, a powinien miec dwa razy wiecej... taka gotowa obudowa pierdzi bo pewnie ma nieuszczelniony bassreflex. zrob od nowa obudowe - to jakies 30zl, a lepiej na tym wyjdziesz...

Skomentuj

słuchaj ja tą obudowe dostałem wraz z głośnikiem jako prezent...no a trochę nie ładnie wyrzucać prezent więc trochę jeździłem z taką jaka jest...ale teraz chyba właśnie ją przerobię...

Skomentuj

jezeli ta obudowa jest kupna to moze ja odsprzedaj komus. za zarobione pieniadze zbudujesz nowa odpowiednia to glosnika 12"

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                gajoss: w 36 litrach brutto chcesz zeby ci 12' zagral? toz on ma do dyspozycji pewnie z 30 litrow, jesli nie mniej, a powinien miec dwa razy wiecej... taka gotowa obudowa pierdzi bo pewnie ma nieuszczelniony bassreflex. zrob od nowa obudowe - to jakies 30zl, a lepiej na tym wyjdziesz...
                ja mam jl'a w 35 l closed :P i tez ma 12 cali :)

Skomentuj

Czaruję...
                X