Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grzanie się, przegrzewanie się, chłodzenie wzmaka...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

grzanie się, przegrzewanie się, chłodzenie wzmaka...

Witam wszystkich!
    Słuchajcie chciałem rozwinąć temat na czasie, tj. przegrzewanie się wzmaka. Na czasie, ze względu na upały, mój Carpower HPB1502 po około 20-30 minutach, może nawet nie tyle, grania ile fabryka dała po prostu się przegrzewa i wyłącza. Problem pojawił się równo z upałami. W bagażniku ukrop jeszcze większy niż na dworze, po kilkunastu minutach można jajka nia nim smażyć, macie jakieś patenty na chłodzenie. Czy nie macie takich problemów i jestem osamotniony? Wzmak się grzeje niesamowicie, zaczęłem się zastanawiać czy coś poprostu nie szwankuje ale myślę, że to jednak upał robi swoje. Kiedyś chłodziłem stary wzmak wiatraczkami jak do kompa ustawionymi do radiatora. Ale czy to coś dawało tak na prawdę trudno powiedzieć. Jeżeli macie jakieś pomysły w tej kwestii zapraszam do dyskusji :)

moze jeszcze cos takiego http://allegro.pl/item199293357_radi...65mm_bcm_.html dokleic do wzmaka :)

Skomentuj

hm.. mi sie wydaje ze nie jest to normalne, koncowki mocy grzeja sie chyba i tak normalnie do wiekszych temperatur niz ta co panuje w bagazniku
      ja u siebie nie mialem jeszcze takich problemow

a moze masz jakies zwarcie na przewodach sygnalowych...?

Skomentuj

mój GTA 400 po 30 minutach grania na max chłodny.
        może rzeczywiście za mocno go katujesz lub masz strasznie małą rezystancje głosników, zbyt mała jak na mozliwości wzmaka.

Skomentuj

hmm przejrzę okablowanie w takim razie, ale nie wydaje mi się, żeby problem tam tkwił, wcześniej było all OK. Wzmacniacz chodzi w mostku i napędza 4Ohm Hertza (350RMS). Do tej pory grzał się lekko (normalnie) i nie było problemów, przegrzewać się zaczął jak zaczęły się upały, ale może to tylko zbieg okoliczności. Przejrzę instalację, może coś znajdę.

Skomentuj

moj sasiad tez mial podobny problem, tez najpeirw byl wszystko ok, a po czasie zaczal mu sie wylaczac po paru minutach grania, lub jak podkrecil go mocniej, okazalo sie ze przy glosniku przewody ktore ida od zaczepow do cewki jakos sie zwarly no i zwarcie mial :)

Skomentuj

słuchajcie przejrzałem instalację, nic nie znalazłem :( Macie jeszcze jakiś pomysł gdzie szukać problemu? albo jak szukać np. za pomocą miernika da się jakoś pomierzyć czy nie wali gdzieś zwarcie np.? :/

Skomentuj

na poczatek mozesz zmierzyc glosnik ale watpie aby cos sie z nim stalo
                moze masz gain za bardzo podkrecony?

Skomentuj

sprawdz jeszcze jaki prad idzie do wzmaka na wlaczonym silniku.

Skomentuj

moze masz za cienkie kable zasilajace wzmaka ??

Skomentuj

Zamieszczone przez hrabiap
                      moze masz za cienki kable zasilajace wzmaka ??
                      to by sie nie przegrzewal tylko by kiepsko gral ;]

Skomentuj

jak masz na gwarancji to zglos reklamacje :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X