Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

poszukiwana przejsciowka Din 13Pin - 2RCA lub mini Jack

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

poszukiwana przejsciowka Din 13Pin - 2RCA lub mini Jack

poszukuje przejsciowki do radia Clarion 9375, chodzi mi zeby podlaczyc odtwarzacz mp3 do radia, z tylu mam wyjscie AUX wlasnie na DIN 13 pin, nigdzie nie moge znalezc takiego kabla, moze ktos wie gdzie dostane cos takiego? czy moze samemy zrobic, tylko nie mam pojecia ktore piny laczyc.

http://elektron.pol.lublin.pl/users/...ble/dolkab.htm poszukaj tutaj masz wyjscie aux czy wejscie line in?? bo to roznica

Skomentuj

hm... cos mi sie ubzduralo ze jest to AUX, upewnic sie teraz nie moge, w piatek sprawdze i sie upewnie jeszcze

Skomentuj

clariony maja 11dinowe wyjscia na zmieniarke

Skomentuj

jesli dobrze pamiteam to te moje radio jak ogladalem to ma 2 wyjscia din, i jedno wlasnie jest 13 pinowe bo liczylem, jak wroce do domu to jeszcze sprawdze dobrze, albo i zdjecie cykne i wrzuce

Skomentuj

ale 13 pinow to troche duzo jak na wejscie :) nawet gdyby 4 kanaly to i tak by 8 wystarczylo :)

Skomentuj

pozyjemy, sprawdzimy, zobaczymy :) pewny nie jestem, napewno ten co patrzylem ma 13 pinow, (byly 3 rzedy po 4 piny + jeden na grze na srodku) w piatek pokaze jak to wygalda wszystko

[ Dodano: 2007-06-02, 23:25 ]
              no wiec sprawdzielm wszystko, sa 2 wyjscia/wejscia DIN, jedno jest 13 pinowe a drugie na kablu wychodzi - 8 pinow do tego jeszcze jedno jakies wyjscie/wejscie?, nie mam pojecia ktore do czego jest, moze ktos pomoc? te 3 wejscia/wyjscia widac na zdjeciach

[img=http://img443.imageshack.us/img443/7046/dsc00923ji2.th.jpg]
              [img=http://img443.imageshack.us/img443/7891/dsc00924ai9.th.jpg]

Skomentuj

13 din - zmieniarka

8 din
                Norma IEC.
                Większość modeli a na pewno Blaupunkt, Grundig, Mac Audio, Clarion po 1990 rokustyk sygnał
                1 wyjście liniowe LF
                2 masa (audio)
                3 wyjście liniowe LR
                4 wyjście linowe RF
                5 wyjście liniowe RR
                6 wolne
                7 wolne
                8 sterowanie +12V
                ekran masa (zasilanie)

Obie masy teoretycznie są rozdzielone ale praktycznie zwarte (są dwie aby unikać pętli masy na drodze wzmacniacz-radio). Zwarte w niewłaściwym miejscu (lub kilku miejscach) mogą wnosić zakłócenia

trzecie jest to optyka do podlaczenia procesora dzwieku :)

Skomentuj

wiec nie da rady tego zrobic co chcialem?
                  znalazlem na elektrodzie jak ktos probowal wlasnie z 13 din wyciagnac kabelek do mp3, to spalil sobie mp3 :); ktos tam napisal ze z 13 din to mozna puscic kabel na zmieniarke, i w zmieniarce cos pokombinowac i wyciagnac przewody do mp3.
                  wiec chyba nic mi nie pozostanie jak posluchac torche CD, i sprzedac w cholere te radio...

p.s.
                  dzieki za odpowiedz :)

Skomentuj

jesli chodzi 13 din to znalazlem

Skomentuj

wiec jest mozliwe podlaczenie np. mp3 poprzez te 13 din? po przeczytaniu tematu na elektrodzie na ten temat raczej nie bede ryzykowal utrata telefonu.

a te 8 din - Norma IEC do czego jest? bo za duzo z tego nie zrozumialem

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                        a te 8 din - Norma IEC do czego jest? bo za duzo z tego nie zrozumialem
                        wyglada na to ze zastepuje wyjscia RCA podczas podlaczania wzmaka. chyba chcieli miejsca zaoszczedzic

Skomentuj

Czaruję...
                        X