Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAKIE KABLE DO WZMAKA I GŁOŚNIKÓW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JAKIE KABLE DO WZMAKA I GŁOŚNIKÓW

Witam

Jakiej średnicy kable radzicie zastosować do połączenia głośników ze wzmacniaczem oraz czy lepiej do zasilenia wzmaka kupić gotowy zestaw gdzie śr. to ok.8mm czy lepiej samemu złożyć taki zestaw i dać przynajmniej 16mm.

PZDR

Wojtekmtb, przeczytaj FAQ Nazara - temat podklejony - tam jest tabelka dot. grubosci kabli..
    Nie jesteśmy jasnowidzami i nie wiemy jaki masz mieć długi kabel..
    Wiec zapraszam do lektury FAQ, później wróc tutaj pytaj
    pzdr

Skomentuj

Świetna lektura, dzięki, sporo się dowiedziałem.
      Do zasilania dam jak najgrubszy, z tym że ciężko cokolwiek takiego dorwać w rozsądnej cenie ( znalazłem na Allegro 20mm za 12zł. ale pewnie jest to średnica razem z izloacją ).

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak ustawić tweetery bo różne słyszałem wersje - czy do środka auta , w stronę twarzy czy w stronę lusterka wstecznego ?

Pzdr

Skomentuj

Zamieszczone przez Wojtekmtb
        Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak ustawić tweetery bo różne słyszałem wersje - czy do środka auta , w stronę twarzy czy w stronę lusterka wstecznego ?
        podłącz tweetery do kabeków, weż plastelinę i przyklejej i słuchaj i kombinuj jak najlepsze rozwiazanie..
        tutaj nie dostaniesz na tacy rozwiązania, bo to zależy od akustyki wnętrza samochodu oraz od głośnika jaki zastosujesz..
        znam takie które były skierowane do wnętrza od bardzo dużym nachyleniem ale znam też takie instalacje gdzie ukierunkowane są '"na siebie" w słupkach i spisują sie swietnie tylko w takim ustawieniu..

polecam eksperymentowanie, zacznj od najpopularniejszego ustawienia w słupku czyli takiego w którym 'osie' w których grają wysokotonówki przecinają sie pod lusterkiem wstecznym w srodku kabiny samochodu.

pamiętaj ze biorąc pod uwagę przeszkody typu daszek na kokpicie, musisz ustawić wysokotonówki jaknajniżej na słupku (bez przesady - na jakiej wysokosci masz ucho też trzeba wziąć pod uwagę) i jaknajbliżej szyby - choć to wszystko też nie zawsze jest regułą..

powodzenia w kombinacjach.
        magik.

Skomentuj

Czaruję...
        X