Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe głosniki do nexii

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe głosniki do nexii

Witam
    Mam daewoo nexie i ma ona 4 głośniki 10cm 15W/8ohm chciałbym je zmienić na coś lepszego o lepszej jakości dźwięku Jakie głośniki byście mi polecili?? W grę wchodzą tylko głośniki o średnicy 10cm bo tyle mam miejsca pod maskownicami . W przyszłości dorobię sobie suba na głośniku 30cm ale na razie te 4 do wymiany. Dobrze by było jak by miały szerokie pasmo
    Prosze o odpowiedz

Tak naprawdę wszystkie niemal 10cm grają tak samo (kiepsko). Jeśli tamte jeszcze grają to je zostaw i kombinuj coś w boczkach zrobić - jakieś 13/16cm. Jeśli się rozsypały to albo kup najtańsze 4' - tymczasowo, albo bierz się czym prędzej za drzwi.
    Połączenie 10cm i 30cm suba jest kompletnie bez sensu.

Skomentuj

Głośniki sie jeszcze nie rozsypały tylko mały maja zakres i tak sobie grają mało sopranu i mało basu jest tak coś pomiędzy . Chcąc robić w drzwiach musiałbym je wygłuszyć a jeszcze tego nie robiłem

Skomentuj

Krzysiek_1855, pare dni temu testowalem takie 10cm glosniczki za 199zl - i szczerze ci powiem ze graly niewiele lepiej niz te za 50zl ;]

Zamieszczone przez Krzysiek_1855
        Chcąc robić w drzwiach musiałbym je wygłuszyć a jeszcze tego nie robiłem
        nie musisz ale jest to zalecane. kolega ktory tez tego nie robil i niejest zbyt zdolny manualnie pieknie sobie wygluszyl drzwi w 206
        najwazniejsza jest cierpliwosc i pozadne wyczyszczenie i odtluszczenie drzwi

a jak bedziesz szukal glosnikow to niedaj sie namowic na glosniki jakie bedzie ci wciskal sprzedawca - oni na sile wciskaja kit!!

Skomentuj

najwazniejsza jest cierpliwosc i pozadne wyczyszczenie i odtluszczenie drzwi

a jak bedziesz szukal glosnikow to niedaj sie namowic na glosniki jakie bedzie ci wciskal sprzedawca - oni na sile wciskaja kit!!
          Dzieki będę o tym pamiętał
          Jednak sobie zorbie w dziwach tak jak mówicie i tamte zostawię w spokoju . Chyba że dam jakieś dobre wysokotonówki które będą miały podobny rozstaw i je tam zamontuje a w drzwiach będą tylko niskotonowe. Kupiłem ostatnio GDWK-10-200-8-PJ i są troszkę mniejsze to dałbym pierścień metalowy który by pasował średnica do mocowań po starym głośniku i jednocześnie trzymał by mniejszy głośnik wysoko tonowy . Co wy na to??

Skomentuj

powiem ci ze w zestawach za ok 500zl wysokotonowki sa gorsze niz ten STX lub conajwyzej podobne
            tak wiec spokojnie mozesz go tam zainstalowac

Skomentuj

Czaruję...
            X