Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monacor 1502 się wyłącza...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monacor 1502 się wyłącza...

Kiedy rano odpalam wzmaka, to włącza się mu obwód zabezpieczający... nie wiem dlaczego. gdy nagrzeje się w aucie , to kilka szybkich włącz, wyłącz pomaga i sprzęt zaczyna grać... kable są 20mm^2 więc raczej nie są za małe. Wzmak jest ustawiony na równą połowę mocy na potencjometrze, napędza głośnik axx1212. Co może powodować włączanie się obwodu zabezpieczającego? Czy może ma za zimno :?: Proszę o pomoc.. mam gwarancję, więc jakby co to nie ma problemu, chciałbym jednak wiedzieć dlaczego tak się dzieje..Pierwszy raz zdarzyło mi się to gdy w aucie było zimno. Właczyłem radio na 1/3 mocy, grało, grało i przestało:) czerwona kontrolka. Odczekałem 15 minut i spróbowałem włączyć... pograł z 10 sekund i znów się wyłączył. Kiedy w aucie się nagrzało było już ok

Podobno te wzmacniacze dość mocno parują-wilgotnieją.Już kilka razy słyszałem o tym przypadku, że w zimny wilgotny dzień po rozkręcemiu wzmacniacza w środku jest mokro.Zobacz jak to wygląda u Ciebie.

Skomentuj

a może go obłożyć czymś? ręcznikiem jakimś... da to coś?

Skomentuj

Witam tez mam ten sam wzmacniacz miałem podobne problemy jak piszesz. Jeżeli masz gwarancję to odeślij im wzmacniacz z załączonym opisem usterki. Ja po tygodniu dostałem zupełnie nowy wzmacniacz i pozbyłem się problemu.

Pozdrawiam Paweł

Skomentuj

Pawek88, czyli jednak alpinka dostala odpowiednia ilosc mocy??:> hehe nawet slychac bylo jak szpanujesz pod moim blokiem :P

Skomentuj

dR.LasCa, może to przez skraplanie sie pary wodnej? Może masz jakiś przeciek w aucie i jest nadmiernie wilgotno.

Widzę nowego ziomka z Koszalina :grin: Czym śmigasz?

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
              Czym śmigasz?
              zielona cordoba coupe TDI na fajnych alusach wieloszprychowych. zlozylem mu skrzynke pod to

(oczywiscie DLS jest moj)

Skomentuj

wydaje mi się że nie, ale szyby parują, więc może do wzmaka też coś dochodzi z wilgoci..

[ Dodano: 2008-11-16, 18:51 ]
                zapomniałem wcześniej napisać... Oczywiście wysłałem wzmaka i po 1,5 tyg dostałem nowy z gwarancją na 2 lata:)

Skomentuj

Czaruję...
                X