Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jbl t595l w zamknietej obudowie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jbl t595l w zamknietej obudowie

witam wszystkich forumowiczów.
    Zakupiłem niedawno głosniki jbl elipsy i chciałbym zrobić zamknietą obudowe w tylnych nadkolach samochodu Renault espace (w bagażniku)jednak niewiem o jakiej pojemności litrazowej mam zrobic taką obudowe.
    Wszedzie piszą o zrobieniu obudowy pod rózne rozmiary głosnika od 20cm do 35cm jaka pojemność litrażowa obudowy bedzie odpowiednia jednak nigdzie nie piszą o elipsach.
    niemam pojecia zielonego jak obliczyć taką pojemność obudowy dla tych głosników.
    dlatego mam prozbe do forumowiczów o pomoc i jeżeli nie sprawi to nikomu problemu obliczenia wymiarów takiej komory zamknietej, zaznacze od razu że głębokość maksymalna montażu to 125 mm szerokość i głebokość nie ma dózego znaczenia.
    Mysle że to co napisałem nikogo nie rozśmieszy montarz elips w zamknietej obudowie(to taki mały eksperyment!!!)
    Licze na pomoc.

Wymagana objętość obudowy zależy od parametrów TS głośnika. W tym przypadku producent ich niestety nie podaje. Domyślam się, że nie masz możliwości wykonania pomiarów samodzielnie, więc bezpiecznie będzie przyjąć wielkość obudowy jak dla głośnika 8" czyli ok. 15-20l dla jednej sztuki.

Skomentuj

Czaruję...
    X