Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolejne pytanie z serii "jaki głośnik pod wzmacniacz&qu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolejne pytanie z serii "jaki głośnik pod wzmacniacz&qu

Witam jak w temacie, ostatnio stałem sie posiadaczem wzmacniacza infinity RA 6006, zdaje sobie sprawę że nie jest to najwyższa półka, ale ze względu na ograniczony budżet mam zamiar na razie sie z nim nie rozstawać, i zaczynam się rozglądać za jakimś głośnikiem lub dwoma głośnikami do woofera, z tego co się dowiedziałem producent podaje że wzmacniacz ten dysponuje mocą 4x50W + 2x 75W r.m.s z tąd też pomysł dwóch głośników bo mamy dwa wolne kanały, które ewentualnie można zmostkować, i tu moje pierwsze pytanie co będzie korzystniejsze dwa głośniki czy jeden, na pewno napiszecie że to zależy jakie, i tu moje drugie pytanie co polecacie, zdaje sobie sprawę ze wzmacniacz ten nie dysponuje kosmiczną mocą, ale w tej chwili zależy mi bardziej na brzmieniu niż na masowaniu pleców, dodam ze wcześniej miałem różnego rodzaju wynalazki jeśli chodzi o głośniki, w tej chwili jest STX AP pomijając fakt że wydaje mi sie iz ten wzmacniacz nie daje sobie z nim rady (wcześniej grał na ESX V200.2 i jest znaczna różnica) już po prostu nie zadowala mnie to jak gra STX AP, chciałbym zrobić jakąś zmianę, biorąc pod uwagę to że w tej chwili dysponuje słabszym wzmacniaczem który według mnie nie daje sobie rady z STXem.
    Kwota która mógłbym przeznaczyć na nowy przetwornik to jakieś 400zł wiadomo że jest to jeszcze trochę elastyczna kwota, ale raczej wolał bym jej nie przekraczać, i teraz następne pytanie czy w tych pieniądzach można kupić coś z czym poradzi sobie mój infinity a jednocześnie będzie lepsze od STXa ?Czy może w tych pieniądzach szkoda zawracać sobie głowę i na razie zostać przy STXe AP a dozbierać kasy na głośnik wyższej klasy?Albo wogólę zmienić ten wzmacniacz?
    Ale wracając do tematu głośnika myśałem o przetworniku Intertechnik mds08 albo ewentualnie 2 sztukach lub hertz HS 250, ES 200, z tym że są to w zasadzie strzały w ciemno bo głośniki te znam tylko z opowiadań, tak ze proszę o jakieś sugestie porady lub konkretne propozycje głośników pod ten wzmacniacz, dla przypomnienia napisze że budżet to max 400zł zależy mi przede wszystkim na brzmieniu, a nie na dudnieniu, acha słucham w zasadzie wszystkich gatunków muzyki, aczkolwiek przeważa house, trance i regge:) samochód to astra F.
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czaruję...
X