Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki do audisona??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki do audisona??

Witam
    Dostałem w prezencie wzmaka audisona srx2. Czy któryś z szanownych kolegów miał z nim kontakt? Jakie głośniki byłyby do niego najlepszym wyborem? Polecane mi są hertze z serii esk, ale może coś innego?
    Acha i raczej 13 niż 16.

szczerze mowiac to zamiast tych hertzow bym wolal mivoca
    http://www.allegro.pl/item309004520_...wyprzedaz.html
    lepsza wysokotonowka i sporo tansze

Skomentuj

Polecaja hertze bo to w zasadzie ta sama firma :mrgreen: srx gra calkiem spokojnie, powinien ladnie plumkac z helixami blue, tylko ta nowa seria ma mylarowa kopulke...
      ale widzialem na alledrogo poprzednia serie z niebieskimi wooferami za 180zl chyba (5").

Skomentuj

Jak masz miejsce dawaj 16cm, Hertze osobiście odradzam, woofery jeszcze ok ale kopółki Hertza są tragiczne strasznie ostre, ile masz kasy na te głośniki?

Skomentuj

a moze skladaki?? teraz mamy stale zrodlo glosnikow z audiocomponents wiec moze Vifa A16WG (lub mniejsza) i D26NC lub neodymowego XT25 - za te pieniadze niekupisz nic lepszego w sklepie

Skomentuj

Co do kasy to nie myślałem. te hertze kosztują na alle kolo 300-400 wiec tyle planowałem. ale polecone przez Pawła mivoce też mi sie spodobały a szczegolnie ich cena :).
            A ile by mnie wyniosły te składaki?

A co do 16 to musiałbym mieć najpierw dokładne wymiary głośnka (Nubira I)

Skomentuj

Zamieszczone przez dedek77
              A ile by mnie wyniosły te składaki?
              wlasnie ok 400zl - moze troche wiecej

Skomentuj

Dobra, kobieta wytłumaczyła mi właśnie, że nie mam 400PLN na głośniki więc na razie popróbuję te przetworniki mivoc-a.
                Dzięki wielkie za pomoc.

Skomentuj

Zamieszczone przez dedek77
                  kobieta wytłumaczyła mi właśnie, że nie mam 400PLN na głośniki
                  :lol: trzeba bylo sie nie chwalic :P
                  jakby moja sie dowiedziala ile wydaje na hobby a ile na nia to by sie wkurzyla :twisted:

Skomentuj

Skorzystam z rady i nie powiem jej ile wywale na morelki mkII :)). A swoją drogą to 300pln to chyba niezła cena...?

Skomentuj

Morel Dotech MK II za 30pln?

Skomentuj

300...
                        dlatego nic żonie nie powiem tylko je wezmę :).

Skomentuj

Za cały komplet? tzn 2xwoofer 16cm 2x zwrotka plus 2x tweeter? ja tez chce za tyle

Skomentuj

:)

Skomentuj

dedek77, niezla okazja
                              jak zapyta to powiedz ze kupiles o ponad polowe taniej niz w slkepie :P

Skomentuj

Focale są stworzone by grac z audisonem

Skomentuj

Coś w tym jest, bo różnicę usłyszy na pewno :)
                                  zastanawiałem się nad zwaleniem winy za zmianę brzmienia na wilgotność powietrza ale to by chyba nie przeszło.

Co do focali to słuchałem i bardzo łądnie grają ale mają 1 podstawową wadę.
                                  Nie kosztują 300PLN :)

Skomentuj

jakich Focali słuchałeś?

Skomentuj

Co ty dużo mówić, mam troszkę powalonego znajomego. O ile dobrze pamiętam to była utopia 6 calowa, na przodzie. Z tyłu, nie wiedzieć czemu zamontował jakieś Morele.

[ Dodano: 2008-02-25, 22:06 ]
                                      Super jest się napalać. za te 300PLN mam morele ale tempo 6 :))
                                      I neistety tylko jeden komplet w tej cenie.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X