Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomóżcie w doborze wzm + Sub, a może Kenwood

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomóżcie w doborze wzm + Sub, a może Kenwood

Witam

Chciałem prosić o pomoc, potrzebuje wzmacniacza + subwoofer plus okablowanie. Mam na to załóżmy 1000 -1200 zł. Myślałem nad http://www.megamedia.pl/subwoofer-sa...c-wps1002d.php.

W sumie chodzi mi o ciśnienie lubi głęboki niski bass, słucham różnej muzyki, ale najbardziej lubie R&B i amerykański HH. Jedym słowem miękko i głośno.

Na początku myślałem o intertechniku mds08 ale raczej on nie spełni moich oczekiwań, potem Hertz ES 250 - 300 ale też mam mieszane uczucia, potem Helix W-10 Competition w sumie bym go wziął ale nie odsłuchiwałem go.

Co do wzmacniacza potrzebuje coś 2 albo 4 kanały. Mam z przodu Helix Blue 62 ( bez mkII :lol: ) i nie wiem czy jest sens je zasilić i w mostek dać suba.

Pomóżcie

Pozdrawiam serdecznie

masz dosc sporo kasy i w takie cos sie pchasz? jakos niezbyt pochlebnie wypowiadaja sie na temat tego glosnika

MDS odpada bo jest troche przy szybki i nie osiagniesz tego efektu o ktory ci chodzi. troche lepszy bylby tutaj mivoc XAW 210 ale tez jednak nadal za szybki.
    z glosnikow ktore osobiscie mialem (testowalem) polecilbym peerlessa resolution 10 (lub12) ale bys musial go zamowic z audiocomponents. glosnik zagra nalezycie ale przy tym niebedzie mulil (jak n ten typ glosnika) i niemeczy...

moze cos z JLa?
    http://www.allegro.pl/item315742988_...air_ii_10.html
    http://www.allegro.pl/item315096927_..._38_kxspl.html

Zamieszczone przez incognito89
    nie wiem czy jest sens je zasilić i w mostek dać suba.
    pewnie ze jest. tylko musisz znalezc odpowiedni wzmacniacz ktory zasili i suba i bedzie dobry na fronty. no chyba ze 2 uzywki

Skomentuj

Ja polecam focala jest głośny i dobry!

p.s.Kup focala używają go do db dragu!

Skomentuj

Tylko ten Focal to koszt około 1000pln a kolega ma 1200pln na całość

[ Dodano: 2008-02-21, 11:45 ]
        Jak ma grac miękko to JL Audio na allegro jest trochę używek, jak ma być głośno to szukaj jakiejś 12" albo nawet dwóch zależy z której serii

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino
          Tylko ten Focal to koszt około 1000pln
          pytales sprzedajacego?

Skomentuj

Aukcja na focala prawie się kończy jeszcze 3 dni więc jak się będzie kończyć i jeżeli nikt nieprzebije 500zł to bież go śmiało!To dobry głośnik :wink:

Skomentuj

Tak pytałem sprzedającego, cena min 1000

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino
                cena min 1000
                czyli odpada

Skomentuj

Widze panowie że nie ma jakichś specjalnych ofert. A kto zna głośnik Hertz podobny wizualnie jest do Veiba Black Air II

Skomentuj

Czaruję...
                  X