Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tweetery

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tweetery

Cześć.
    Mam radio Pioneer DEH 2900MP. 2 głośniki 100mm : Pioneer TS-G1009 .2 głośniki 6x9 : Blaupunkt BGX 693 HP. tube: Blaupunkt GTb 1200 , oraz wzmacniacz : Blaupunkt GTa 2
    tylko tuba podłączona jest do wzmacniacza.
    Jakie tweetery powinienem kupić aby to wszystko miało ręce i nogi i nic mi oczywiście nie popaliło ?! Chodzi mi o tweetery w rozsądnych cenach...

z góry thx za info :)

biorac pod uwage jaka tandete masz to rozsadna cena dla ciebie to 20-30zl
    w tej cenie to chyba tylko philipsy montowane fabrycznie np w VW lub ARV montowane w skodach. tani tez mozna kupic tonsile ale niewiem jak to gra

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      tani tez mozna kupic tonsile ale niewiem jak to gra
      straszny syf, nie polecam, proponuje te arvki za 30zł parka.

Skomentuj

na lepszy mnie nie było stać ponieważ nie pracuje. I siedzą one w fiacie uno.
        chodzi mi o cenę ok 70-90zł.

Skomentuj

Może wysokie z Helix Blue MK2 ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez erniz
            na lepszy mnie nie było stać ponieważ nie pracuje
            przeciez mogles kupic mniej a lepiej
            jak mozesz dolozyc 20zl to wez zamow z audiocomponents peerlessy NDT-53 - glosnik o niebo lepszy, jedyna wada to kwadratowa obudowa

Skomentuj

tylko,ze ja nie wiem jak tam sie kupuje;/

a za 300-500zł. co mógłbym kupić. tzn chodzi mi o głośniki przód i tył (na półke- najwyzej bym te blaupunkt'a wywalil i 2 półke dokupił, jakbym to nie były głośniki 6x9) ?? !!
              Z góry thx za odp

Skomentuj

Za 300 pln możesz kupić zestaw Powerbass 16cm woofer plus 25mm kopólka

[ Dodano: 2008-03-17, 14:26 ]
                Jeżeli nie planujesz podłączenia przodu pod wzmacniacz to kup coś słabszego np Helix Blue

Skomentuj

żebym dokupił sobie:

http://www.bartex-caraudio.com.pl/pr...oducts_id=4891

oraz

http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=180&pid=1104

to byłoby dobrze??

Skomentuj

Zamieszczone przez erniz
                    tylko,ze ja nie wiem jak tam sie kupuje;/
                    piszesz ze jestes chetny w temacie audiocomponents w off topic i tyle - reszte instrukcji dostaniesz

Zamieszczone przez erniz
                    a za 300-500zł.
                    za ok 400zl mozesz miec vify A16WG oraz peerless NDT53(15E/szt) lub neodymowa vifa XT25 (ok 120zl)
                    mam zestaw vifa + vifa i bede do tego robil zwrotnice ale niewiem kiedy bo brak czasu i kasy

Skomentuj

wolałbym zamówić je np.na allegro lub kupić w normalnym sklepie...

Już te głośniki blaupunkt'a 6x9 pogoniłem za 100zł ;D
                      Więc jakie głośniki na tył powinienem kupić (na tylną półke) ?
                      Na razie te z przodu sobie podaruje bo nie mam kasy zbytnio;p
                      Tak aby te 2 głośniki (lub może 1 ?) nie przekroczyły kwoty 200-250zł (razem z przesyłka)

ps.proszę o linki

Skomentuj

Zamieszczone przez erniz
                        wolałbym zamówić je np.na allegro lub kupić w normalnym sklepie...
                        a to czemu? niemasz zaufania? moge od siebie zapewnic ze nikt cie tu nie oszuka
                        Zamieszczone przez erniz
                        Więc jakie głośniki na tył powinienem kupić (na tylną półke) ?
                        zgodnie ze sztuka - zadne!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          a to czemu? niemasz zaufania? moge od siebie zapewnic ze nikt cie tu nie oszuka
                          jak ktoś nie chce , nie ma co go zmuszać, tylko niech ta pewność kosztuje go 100% więcej :P

Skomentuj

Ale odpowiedzi na moje pytanie jakie głośniki powinienem kupić w dalszym ciągu nie uzyskałem :P

Skomentuj

no i raczej nie uzyskasz. nikt ci zle nie doradzi wiec wogole nic nie napiszemy.
                              tak przez forum trudno to wytlumaczyc poczatkujacym ale jakbys sie spotkal z kims doswiadczonym i posluchal troche to bys zrozumial swoje bledne rozumowanie...

Skomentuj

Tak jestem początkującym.

Ale chciałbym sie dowiedzieć co za błąd ja popełniam bo szczerze to nie rozumiem. Chce kupić głośniki i radzę się co kupić ponieważ znów jakiegoś szmelcu nie chce montować..
                                chciałbym te głośniki kupić z polskich str.dostępnych dla każdej osoby i myślałem,że może ktoś mi pomoże w tym a tu kicha;/

Skomentuj

Zamieszczone przez erniz
                                  Ale chciałbym sie dowiedzieć co za błąd ja popełniam bo szczerze to nie rozumiem
                                  podstawowy blad to wsadzanie glosnikow w polke. nieodsc ze to paskudnie wyglada to jeszcze kiepsko brzmi. czy w domu jak sluchasz muzyki to tez siadasz tylem do kolumn? niewspomne nawet o tym ze chyba niema zadnych elips ktore dobrze brzmia (co najwyzej akceptowalnie)
                                  podstawa dobrego (co wcale nie znaczy drogiego) systemu jest zestaw przedni odpowiednio zamontowany. niestety glosniki 10cm niepozwalaja na uzyskanie odpowiedniej jakosci i szerokosci pasma. tak wiec musialbys zabrac sie za dorobienie paneli pod glosniki 16,5cm w drzwiach. dlatego pytalem czy to twoj samochod? czy rodzicow...
                                  jezeli twoj to dawaj zdjeica drzwi (calych i bez tapicerki) to pomysli sie nad ich montazem
                                  stare samochody maja to do siebie ze niemaja odpowiedniego fabrycznego miejsca na glosniki wiec trzeba sie bawic. dla jednych to zaleta a dla innych wada...

za te pieniadze mozesz kupic np Helix blue lub chyba nawet jakies Power Bassy byly za tyle gdzies...

Skomentuj

montowanie głośników z tyłu ma tylko sens jeżeli chcesz pasażerom zapewnić dźwięk. Fakt że nie w półce ale np jak masz 4 drzwi to czemu nie wykorzystać ich w pełni. A jeżeli nie masz z tyłu drzwi to zawsze można wykorzystać tylne boczki, odpowiednia modyfikacja i już pasażer może się cieszyć brzmieniem

Skomentuj

Czaruję...
                                    X