Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór systemu przedniego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobór systemu przedniego

Witam!!!! Potrzebuje pomocy w doborze systemu przedniego do tego auta (same midbasy bez wysokotonówek o rozmiarze 160-165mm). Samochód jest kumpla i zależy mu na dość dobrym basie gdyż nie chce wsadzać skrzyni basowej. Kwota jaką chce przeznaczyć na to to 300zł. Aha najważniejsze- głośniki mają grać po radiem Sony CDX-GT710 http://allegro.pl/item326813457_sony...sylka_24h.html

z góry dziękuję za wszelką pomoc

ale to maja byc glosniki coaxialne (wspolosiowe) czy wysokotonowoki kolega ma?
    jezeli ma to moze vifa A16WG?

Skomentuj

wysokotonówki ma bo są seryjnie montowane w słupki. Chce tylko wymienić w drzwiach bo jak twierdzi mają za mało basiku :) czekam na dalsze propozycje

[ Dodano: 2008-03-23, 15:42 ]
      myślałem jeszcze nad Hertz DSK 165 http://allegro.pl/item327592349_hert...brzmienie.html
      ale nie wiem czy będą dobre :?:

Skomentuj

Przeczytaj ten watek:
        http://tuningforum.pl/viewtopic.php?f=8&t=103447
        i nie tylko dlatego ze jest mowa o DSK, ale zwroc uwage na inne wypowiedzi.
        Chodzi o to, ze sama wymiana glosnikow za duzo nie da. Do tego gluszenie, montaz, strojenie... na samym glosniku sie nie skonczy.

Skomentuj

Marcy$ wiem o co ci chodzi. Jeżeli chodzi o ten samochód to jego drzwi są wytłumione a to co dałeś mi do przeczytania a dokładnie chodzi mi o to kolega na tamtym forum napisał odnośnie tych głośników " na radiu jest skala do 35 a ja podkrece do 22 i harcza jak po.... " to to akurat jest wina radia bo ma za małą moc i dochodzi do przestera.

[ Dodano: 2008-03-23, 16:50 ]
          Marcy$ wiem o co ci chodzi. Jeżeli chodzi o ten samochód to jego drzwi są wytłumione a to co dałeś mi do przeczytania a dokładnie chodzi mi o to kolega na tamtym forum napisał odnośnie tych głośników " na radiu jest skala do 35 a ja podkrece do 22 i harcza jak po.... " to to akurat jest wina radia bo ma za małą moc i dochodzi do przestera.

Skomentuj

A niby Sony bedzie mialo wystarczajaco duzo mocy? niestety radiem za duzo nie osiagniesz.

Skomentuj

raczej nie będzie miało wystarczającej mocy a nawet napewno. A ja potrzebuje jakieś głośniczki które będą grały dobrze pod radiem ale będzie ciężko coś znaleźć niestety

Skomentuj

pod samo radio to tylko fabryczne "lekkie" glosniki. w/w vifa ma lekka membrane i wysoka efektywnosc wiec napewno cos na samym radiu poprawi. jednak zbyt glebokiego basu z tego niema. za to niezle "kopie"

Skomentuj

to samo mówiłem kumplowi żeby zostawił fabryczne bo grają naprawde dobrze, zobaczymy może sie skusi na te vifa

Skomentuj

Czaruję...
                  X