Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

panowie ratujcie fenix II front

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panowie ratujcie fenix II front

witam wszystkich jestem pechowym posiadaczem polskiego badziewia pod nazwą tonsil fenix II front kupiłem nowe kolumny pograły z pół roku i po pewnym czasie prawdopodobnie spalił się jeden głośnik wysokotonowy a nisko tonowe zaczeły wydawać dziwne dźwięki prawdopodobnie od złej rezystancji wzmacniacza i kolumn w tych kolumnach niema wogule zwrotnic tylko są kondensatory co mogło byś przyczyną spalenia wysokotonówki ?????? kupiłem już drugi taki głośnik żeby go przelutować ale te kolumny są jeszcze chyba na gwarancji i niewiem co zrobić doradźcie błagam niedługo impreza a sprzęt niesprawny dodam żę druga kolumna jest sprawna może to jest wina jakiegoś przesteru na jednym kanale wzmacniacza niewiem prosze o porady z góry dziękuje

jeśli napędzasz je ze słabym wzmakiem i lubisz dać po garach to jest to wina wzmaka.

Co to za wzmak ?
    Sprawdź czy ma stałe na wyjściu.

Skomentuj

UNITRA PW3015 nie wiem muszę sprawdzić na innym wzmaku lepszej firmy a jak myślisz wlutowywać nowego syka ?????
      bo chyba gwarancje strace a najbliższy punkt naprawy jest 25 kilometrów od mojej miejscowości

Skomentuj

Zamieszczone przez jasiufliper
        a jak myślisz wlutowywać nowego syka ?????
        wpierw rozwiąż problem , gwara takich uszkodzeń nie obejmuje.

Skomentuj

wzmacniacz 2x15W do kolumn 100W .... na imprezy .... to chyba jakas pomylka :) zgaduje ze caly czas grasz na przesterze.. zainwestuj lepiej w porzadny wzmak

Skomentuj

al to nie tak do końca prawda że ja nie mam dobrego wzmacniacza posiadam jeszcze onkio integra ale można powiedzieć że to wszystko się zaczęło od tego miałem wzmak onkio i kolumny tonsila po pewnym czasie spaliła mi się końcówka stk która była nie oryginalna w każdym sklepie jak się pytałem o ten układ scalony to obiecywali mi że jest oryginalny a to gówno prawda za przeproszeniem te ich końcówki mocy paliły się odrazu po prze lutowaniu
            lub po pewnym czasie więc się zdenerwowałem i napisałem e-maila do firmy sanyo i dowiedziałem się że tych końcówek poprostu nie produkują już więc musiałem zainwestować w nowy wzamcniacz nie miałem dużo kasy a chciałem sobie posłuchać muzyki więc zakupiłem satarą unitre no i właśnie tak to wszystko się zaczeło ps jak ktoś chce kupić onkio z uczkodzonym stk piszczcie na priva moż komuś się przyda obudowa do lub trafo albo z całego
            na złom użtkowy

Skomentuj

jasiufliper, przestaw bas i wysokie tony na zero to wiecej cos takiego sie nie powtorzy...

Skomentuj

Czaruję...
              X